Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Omenabrita

Rapea marenki, mehevä kakkupohja ja kanelinen omenatäyte, niistä on syksyn herkullisin kakku tehty.

Omenabrita

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Täyte


Ohje

  1. Tee ensin pohja. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin. Varo, ettei valkuaisten joukkoon joudu keltuaista. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan vaahtoon, jätä valkuaiset odottamaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää voi-keltuaisseokseen vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pese ja kuivaa vatkaimen vispilät. Vaahdota valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Marenkivaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät sen ylösalaisin. Levitä marenki pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
  2. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea ja pohja kypsä. Anna jäähtyä.
  3. Valmista täyte: Kuori ja poista omenista siemenkota. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Laita lohkot pannulle sokerin kanssa. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut ja omenat kypsyneet hiukan. Mausta vaniljasokerilla ja kanelilla. Anna jäähtyä.
  4. Laita kulhoon kerma ja rahka. Vaahdota.
  5. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Irrota toinen pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä kerma-rahkaseos ja omenalohkot. Nosta toinen

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 233 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 20,4 g
Rasva 14,7 g
Tyydyttynyt rasva 7,4 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.