
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
1½ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 3 keltuaista
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
1½ dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Marenki
- 3 valkuaista
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl mantelilastuja
Täyte
- 3 (250 g) hapahkoa omenaa
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl kanelia
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ dl Valio voita
- 1½ dl sokeria
- 3 keltuaista
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1½ dl Valio kevytmaitoa
Marenki
- 3 valkuaista
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl mantelilastuja
Täyte
- 3 (250 g) hapahkoa omenaa
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl kanelia
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
Jaa resepti
Ohje
- Tee ensin pohja. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin. Varo, ettei valkuaisten joukkoon joudu keltuaista. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan vaahtoon, jätä valkuaiset odottamaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää voi-keltuaisseokseen vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pese ja kuivaa vatkaimen vispilät. Vaahdota valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Marenkivaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät sen ylösalaisin. Levitä marenki pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
- Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea ja pohja kypsä. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte: Kuori ja poista omenista siemenkota. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Laita lohkot pannulle sokerin kanssa. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut ja omenat kypsyneet hiukan. Mausta vaniljasokerilla ja kanelilla. Anna jäähtyä.
- Laita kulhoon kerma ja rahka. Vaahdota.
- Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Irrota toinen pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä kerma-rahkaseos ja omenalohkot. Nosta toinen
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
263 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
27,6 g
Rasva
14,7 g
Tyydyttynyt rasva
7,4 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.