Omenalunta ja hedelmiä

Omenalunta ja hedelmiä

4 h 10 min
keskitaso
105 kcal / 100g
0
0

Hileinen omenalumi syntyy mehusta ja tomusokerista. Tarjoile esimerkiksi hedelmäsalaatin kera.

Ainekset

8 annosta
4 dl (225 g)
tomusokeria
1 ½ dl
vettä
2 rkl
limetti- tai sitruunamehua
8 dl
1 dl
calvadosta

Tarjoiluun

tuoreita hedelmiä esim. melonia

Ohje

  1. Kaada tomusokeri ja vesi kattilaan. Anna kiehua n. 5 min ja jäähdytä. Sekoita sokeriliemi, sitruuna- tai limettimehu ja omenamehu (sekä calvados) kulhossa.
  2. Pane kulho pakastimeen. Kun seos alkaa jäätyä, vatkaa sitä voimakkaasti. Pane kulho takaisin pakastimeen ja sekoita seosta puolen tunnin välein, kunnes se on jäätynyt sohjomaiseksi. Peitä kulho ja pakasta. Voit tehdä omenalumen myös jäätelökoneessa.
  3. Pane tarjoiluastiat pakastimeen jäähtymään ennen tarjoamista. Jos omenalumi on ollut pakastimessa yön yli, ota se pakastimesta n. 15 min ennen annostelua.
  4. Paloittele tuoreita hedelmiä ja annostele tarjolle kerroksittain omenalumen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
105 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
0 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
1 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)