Omena-luumujälkiruoka

Omena-luumujälkiruoka

25 min
helppo
122 kcal / 100g
3
3

Omenainen, hunajainen, vaniljainen. Nämä sanat kuvaavat syksyistä kerrosjälkiruokaa. Herkun salaisuus piilee suositussa maustetussa rahkassa.

Ainekset

4 annosta
2 rkl
hasselpähkinärouhetta
1 - 2 (150 g)
omenaa
1 rkl
1 - 2 rkl
hunajaa
1 dl
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli

Koristeeksi

1 - 2 dl
kotimaisia vadelmia

Ohje

  1. Paahda pähkinärouhe kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Ota rouhe pannulta, jäähdytä.
  2. Kuori ja kuutioi omenat. Kuullota kuutioita rasvassa, kunnes ne pehmiävät hiukan. Mausta hunajalla. Jäähdytä haaleaksi.
  3. Vaahdota vaniljakastike kannumaisessa astiassa sähkövatkaimella.
  4. Lusikoi omenakuutiot jälkiruokamaljoihin. Laita päälle hiukan pähkinärouhetta. Lisää rahkaa ja pinnalle vaniljavaahtoa.
  5. Koristele lopulla pähkinärouheella ja vadelmilla. Myös puolukat sopivat jälkiruokaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
122 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
7 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)