Pääsiäispavlova

Pääsiäispavlova

Pavlova on herkullinen ja helppotekoinen kakku, jonka ehdoton valtti on sen monipuolisuus. Pavlovan täytteissä näkyy ja maistuu sesongin raaka-aineet ja se sopii laktoosittomaan ja gluteenittomaan ruokavalioon. Pääsiäisenä pavlovan pinnalla koreilee kevään keltainen aurinko.

Ainekset10 annosta

10 annosta
4
valkuaista
2 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
valkoviinietikkaa
2 tl
maissitärkkelystä , (Maizena)

Täyte

2 dl
2 prk (à 200 g)
1
kypsä mango
1 - 2
passionhedelmää
mintunlehtiä ja/tai syötäviä kukkia

Ohje

  1. Kuumenna uuni 120 asteeseen.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vatkaamisen aikana. Sekoita valmiiseen vaahtoon vaniljasokeri ja viinietikka. Sihtaa joukkoon lopuksi maissitärkkelys. Sekoita.
  3. Lusikoi marenkivaahto leivinpaperille ø 20 - 22 cm ympyräksi. Nostele reunat nuolijalla alhaalta ylöspäin korkeammaksi kuin keskiosa.
  4. Paista uunin keskitasolla 1 t 30 min. Anna jäähtyä. Siirrä varoen kakkuvadille.
  5. Vaahdota kerma ja rahka samassa kulhossa. Lusikoi pohjalle.
  6. Vuole kuoritusta mangosta lastuja kuorimaveitsellä täytteen päälle. Koverra halkaistun passionhedelmän sisus lusikalla. Valuta pinnalle. Koristele kukilla ja mintunlehdillä.
  7. Tarjoa heti jälkiruoaksi tai kahvin kanssa.

Vinkki

Pohjan voi tehdä edellisenä päivänä. Säilytä huoneenlämmössä ilmavasti peitettynä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
208 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
18 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›