Siirry sisältöön
Pääsiäispavlova

Pääsiäispavlova

Pavlova on herkullinen ja helppotekoinen kakku, jonka ehdoton valtti on sen monipuolisuus. Pavlovan täytteissä näkyy ja maistuu sesongin raaka-aineet ja se sopii laktoosittomaan ja gluteenittomaan ruokavalioon. Pääsiäisenä pavlovan pinnalla koreilee kevään keltainen aurinko.

Pääsiäispavlova

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 valkuaista
  • 2½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2 tl maissitärkkelystä, (Maizena)

Täyte

  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa mango-passio
    Valio maustettu rahka mango-passio sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g mango-passio laktoositon
  • 1 kypsä mango
  • 1-2  passiohedelmää
  • 0 kg mintunlehtiä ja/tai syötäviä kukkia

Ohje

  1. Kuumenna uuni 120 asteeseen.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vatkaamisen aikana. Sekoita valmiiseen vaahtoon vaniljasokeri ja viinietikka. Sihtaa joukkoon lopuksi maissitärkkelys. Sekoita.
  3. Lusikoi marenkivaahto leivinpaperille ø 20 - 22 cm ympyräksi. Nostele reunat nuolijalla alhaalta ylöspäin korkeammaksi kuin keskiosa.
  4. Paista uunin keskitasolla 1 t 30 min. Anna jäähtyä. Siirrä varoen kakkuvadille.
  5. Vaahdota kerma ja rahka samassa kulhossa. Lusikoi pohjalle.
  6. Vuole kuoritusta mangosta lastuja kuorimaveitsellä täytteen päälle. Koverra halkaistun passionhedelmän sisus lusikalla. Valuta pinnalle. Koristele kukilla ja mintunlehdillä.
  7. Tarjoa heti jälkiruoaksi tai kahvin kanssa.

Vinkki

Pohjan voi tehdä edellisenä päivänä. Säilytä huoneenlämmössä ilmavasti peitettynä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 191 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 25,6 g
Rasva 7,7 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mintunlehtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.



Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search