Pähkinä-suklaatorttu

Pähkinä-suklaatorttu

50 min
keskitaso
345 kcal / 100g
0
0

Pähkinä-suklaatortussa maistuu myös piparkakkumauste. Helppo leivonnainen muistuttaa perinteisiä mokkapaloja ja on yhtä helppo valmistaa. Hasselpähkinärouhe tuo maun lisäksi kivaa suutuntumaa.

Ainekset

25 annosta

Pohja

200 g
1 dl
1 dl
3
kananmunaa
3 dl
fariinisokeria
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
piparkakkumaustetta
1 dl
suklaarouhetta
1 dl
hasselpähkinärouhetta

Kostutus

1 ½ dl

Kuorrutus

200 g
taloussuklaata
1 dl

Pinnalle

hasselpähkinärouhetta

Ohje

  1. Sulata voi, jäähdytä. Lisää kerma ja maito voihin. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään
  2. Sekoita kuivia aineita muna-sokerivaahtoon vuorotellen voi-kermaseoksen kanssa. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
  3. Paista 200 asteessa n. 20 min. Jäähdytä.
  4. Kostuta torttu ja anna vetäytyä hetki. Paloittele suklaa ja laita kerman kanssa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen 3 - 4 min. Kaada kuorrutus kuumana tortulle. Koristele pähkinärouheella ennen kuin pinta kuivuu.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
345 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
18 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
122 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)