Pähkinäinen lohikastike pastalle

Pähkinäinen lohikastike pastalle

30 min
keskitaso
168 kcal / 100g
0
0

Pähkinäinen kalakastike pastanystävällle. Valitse mieleisesi pasta; tagliatelle, penne tai kierremakaroni. Lisää kastike ja juustoraaste. Nauti.

Ainekset

4 annosta
200 g
parsakaalia (tuoretta tai pakaste)
1 (150 g)
sipuli
1 rkl
150 g
kylmäsavulohta
1 tl
sitruunapippuria
1 prk (2 dl)
1 dl
paahdettuja maapähkinöitä

Annosten päälle

120 g (3 dl)

Ohje

  1. Kiehauta parsakaalin nuput ja kuutioitu tyvi suolalla maustetussa pienessä vesimäärässä. Valuta.
  2. Kuullota hienonnettu sipuli Oivariini rasvassa.
  3. Leikkaa kala suikaleiksi tai kuutioiksi.
  4. Lisää sipulin joukkoon parsakaalit, lohi, sitruunapippuri ja ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi; sekoita varoen, että kala pysyy ehjänä.
  5. Hienonna maapähkinät. Lisää puolet kastikkeeseen. Säästä puolet annosten päälle.
  6. Jos haluat kastikkeesta juoksevampaa, lisää n. 1 dl vettä tai pastan keitinvettä.
  7. Ripota annoksille loppu maapähkinärouhe ja juustoraastetta.

Vinkki

* Korvaa halutessasi kylmäsavulohi tuoreilla lohikuutioilla (n. 300 g).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
168 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
12 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
190 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)