
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni150°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- 125 g (2 dl) hasselpähkinöitä
-
50 g
Valio Eila® voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kokonaiset pähkinät. Lisää seos muna-sokerivaahtoon yhdessä jäähtyneen voisulan kanssa. Sekoita.
- Kaada taikina voideltuun 1,5 litran vetoiseen, suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan.
- Paista uunin alaosassa 150 asteessa 45 - 50 min tai kunnes kypsä ja alkaa irrota vuoan reunoista.
- Kumoa hiukan jäähtyneenä ritilän päälle.
- Leikkaa haaleana terävää sahateräistä veistä käyttäen n. 1,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita leivinpaperille uunipellille.
- Nosta pelti 175 asteiseen uuniin 10 min ajaksi. Käännä korput ja pidä vielä uunissa 5 min. Alenna uunin lämpötila 50 asteeseen. Anna korppujen kuivaa uunin alimmalla tasolla 4 - 8 t.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
416 kcal
Proteiini
8,7 g
Hiilihydraatti
43,2 g
Rasva
22,2 g
Tyydyttynyt rasva
5,5 g
Ravintokuitu
4,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa