Pähkinäkorput

Pähkinäkorput

Maltatkohan odottaa, kunnes itsetehdyt pähkinäiset korput ovat valmiita nautittaviksi?

Ainekset16 kpl

16 kpl
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
125 g (2 dl )
hasselpähkinöitä
50 g

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kokonaiset pähkinät. Lisää seos muna-sokerivaahtoon yhdessä jäähtyneen voisulan kanssa. Sekoita.
  3. Kaada taikina voideltuun 1,5 litran vetoiseen, suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan.
  4. Paista uunin alaosassa 150 asteessa 45 - 50 min tai kunnes kypsä ja alkaa irrota vuoan reunoista.
  5. Kumoa hiukan jäähtyneenä ritilän päälle.
  6. Leikkaa haaleana terävää sahateräistä veistä käyttäen n. 1,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita leivinpaperille uunipellille.
  7. Nosta pelti 175 asteiseen uuniin 10 min ajaksi. Käännä korput ja pidä vielä uunissa 5 min. Alenna uunin lämpötila 50 asteeseen. Anna korppujen kuivaa uunin alimmalla tasolla 4 - 8 t.

Vinkki

* Tarjoa Valio emmental juuston kanssa glögi-, tee- tai kahvitarjoilun osana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
419 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
22 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
5 g
Kalsium
123 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)