Pasta-juustopannu

Pasta-juustopannu

25 min
helppo
163 kcal / 100g
3
3

Pasta-juustopannu on kotoinen versio amerikkalaisten suosimasta Macaroni and cheese –ruoasta. Perusohjeesta voit loihtia monia ruokaisampia versioita lisäämällä siihen makusi mukaiset höysteet.

Ainekset

4 annosta
1 l
pastaa , esim. mini penne rigate
1 - 2 prk (à 2,5 dl)

LIHAPYÖRYKKÄPASTA

400 g
valmiita lihapyöryköitä
1 dl
persiljaa

TONNIKALAPASTA

1 - 2 tlk (à 185 g)
tonnikalafileepaloja , MSC-sertifioitu
½ dl
persiljaa

SAVULOHIPASTA

150 g
kylmäsavulohta

BROILERIPASTA

300 g
marinoituja broilerisuikaleita
1 pussi (200 g)
pakastesipulia
1 rkl
mustapippuria myllystä

PARSAKAALIPASTA

750 g
parsakaalia

SIENI-KINKKUPASTA

1 pussi (200 g)
pakastesipulia
2 ½ dl (200 g)
esikäsiteltyjä sieniä , esim. tatteja, suppilovahveroita tai muita sieniä
150 g
savukinkkua kuutioina
1 rkl
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl
persiljaa

Tarjoiluun

1 pussi (130 g)
ketsuppia

Ohje

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä tilavaa, mielellään pinnoitettua kattilaa, niin voit valmistaa vaikka koko ruoan samassa kattilassa. Valuta keitinvesi pois ja kaada pasta takaisin kattilaan.
  2. Lisää juustokerma. Kuumenna välillä sekoittaen.
  3. Tarjoa heti sellaisenaan juustoraasteen ja salaatin kera tai höystä haluamallasi tavalla (ks. vinkit alta), jolloin ruoka on täyttävämpi.
  4. LIHAPYÖRYKKÄPASTA

  5. Lisää lihapyörykät sellaisenaan tai halkaistuina kypsän pasta-juustopannun päälle. Kuumenna kannen alla. Lisää persilja.
  6. TONNIKALAPASTA

  7. Hienonna tonnikala ja lisää kypsän pasta-juustopannun joukkoon. Kuumenna
  8. SAVULOHIPASTA

  9. Lisää kala pieninä kuutioina pasta-juustopannuun. Kuumenna
  10. BROILERIPASTA

  11. Kypsennä broilerisuikaleet ja sipuli rasvassa. Mausta ja lisää kypsän pasta-juustopannun joukkoon.
  12. PARSAKAALIPASTA

  13. Kypsennä nupuiksi leikattu parsakaali höyryssä tai suolalla maustetussa vedessä. Tarjoa pasta-juustopannun kera.
  14. SIENI-KINKKUPASTA

  15. Paista sipuli, sienet ja kinkku pannulla rasvassa. Mausta ja lisää kypsän pasta-juustopannun joukkoon

Vinkki

* Käytä vedenkeitintä veden kuumennukseen niin saat pastan nopeammin kiehumaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
163 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
8 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
67 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

SinniAnette5.4.2015 kello 16:17
Hyvää ja todella helppo tehdä! <3 Aina, kun itse alan suunnittelemaan päivän sapuskaa niin tulen heti kattomaan Valion reseptejä! :D
ValioAnna Koekeittiöltä27.1.2015 kello 14:57
Hei taikakokki, kiitos kommentista. Mukava kuulla, että ohjeista on ollut apua arjen kokkailuihin.
taikakokki25.1.2015 kello 13:30
Kiitos hyvästä ohjeesta jälleen kerran ! Kiva suunnitella viikon ruokalistaa näillä vinkeillä, monta ohjetta on päässyt jatkuvasti listalle.