Pekonilla maustettu kaalilaatikko

Pekonilla maustettu kaalilaatikko

2 h
keskitaso
89 kcal / 100g
16
20

Kaalilaatikko on suosikkiruoka, joka pitää pintansa vuodesta toiseen. Huolella maustettuna ja uunissa pitkään hautuneena se houkuttelee tuoksullaan ruokailijat pöytään. Raikas, punainen puolukkasurvos on kaalilaatikon itseoikeutettu seuralainen.

Ainekset

6 annosta
1 kg
valkokaalia
1 pkt (120 g)
amerikanpekonia (marmori) tai fileepekonia
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
2 - 3 isoa (300 g)
sipulia
1 ½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria
2 rkl
meiramia
2 - 3 rkl
siirappia
1 dl
puuroriisiä
8 dl

Ohje

  1. Suikaloi kaali.
  2. Hauduta se kokoon pienessä vesimäärässä tilavassa kattilassa. Sekoita välillä. Valuta.
  3. Hienonna pekoni. Anna sen ruskistua pannulla keskilämmöllä. Lisää jauheliha. Ruskista.
  4. Lisää hienonnettu sipuli. Paista vielä vähän aikaa, että sipuli pehmenee. Lisää kaikki mausteet.
  5. Sekoita pekoni-jauheliha-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon.
  6. Kaada seos voideltuun, laakeahkoon (n. 30 x 22 cm) uunivuokaan. Lisää maito.
  7. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa n. 1 1/2 t. Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla, jos pinta saa liikaa väriä.
  8. Tarjoa puolukkasurvoksen kera.
Alkuun
Katkarapu-pinaattirulla
1 h
Jälkeen
Kuningatarjuusto
20 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
89 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
4 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)