Peltileipä

Tehnyt IlonaValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Ilona
Valio Koekeittiöstä

Peltileipä

Valmista helppotekoinen, pehmeä peltileipä, joka nimensä mukaisesti tehdään suoraan uunipellille. Ennen paistoa tehtyjen viiltojen avulla on leivästä kätevä taitella annospaloja.

1 h 35 min
helppo
243 kcal / 100g
5
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Ilona
Valio Koekeittiöstä

Ainekset12 palaa

12 palaa
5 dl
½ pkt (à 50 g)
hiivaa
1 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
5 dl
kaurahiutaleita
6 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl

Pinnalle

3 rkl
1 rkl
siirappia
1 ½ rkl
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Lämmitä maito haaleaksi / kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi Oivariini rasva.
  3. Anna kohota liinan alla lämpimässä ½ h.
  4. Vaivaa taikina kulhossa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele tai kauli taikina 1 - 1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Kohota liinan alla ½ h.
  5. Tee taikinapyörällä taikinaan annospalaviillot.
  6. Sekoita Oivariini ja siirappi pienessä kulhossa. Sivele sillä taikinan pinta. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet.
  7. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 18 - 20 min.
  8. Taita peltileipä paloiksi. Nauti sämpylöiden tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
243 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
4,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›