Peltileipä

Peltileipä

Valmista helppotekoinen, pehmeä peltileipä, joka nimensä mukaisesti tehdään suoraan uunipellille. Ennen paistoa tehtyjen viiltojen avulla on leivästä kätevä taitella annospaloja.

1 h 35 min
helppo
243 kcal / 100g
2
4

Ainekset12 palaa

12 palaa
5 dl
½ pkt (à 50 g)
hiivaa
1 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
5 dl
kaurahiutaleita
6 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl

Pinnalle

3 rkl
1 rkl
siirappia
1 ½ rkl
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Lämmitä maito haaleaksi / kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi Oivariini rasva.
  3. Anna kohota liinan alla lämpimässä ½ h.
  4. Vaivaa taikina kulhossa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele tai kauli taikina 1 - 1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Kohota liinan alla ½ h.
  5. Tee taikinapyörällä taikinaan annospalaviillot.
  6. Sekoita Oivariini ja siirappi pienessä kulhossa. Sivele sillä taikinan pinta. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet.
  7. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 18 - 20 min.
  8. Taita peltileipä paloiksi. Nauti sämpylöiden tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
243 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
4,7 g
Kalsium
79 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)