Peltileipä

Peltileipä
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Peltileipä

Valmista helppotekoinen, pehmeä peltileipä, joka nimensä mukaisesti tehdään suoraan uunipellille. Ennen paistoa tehtyjen viiltojen avulla on leivästä kätevä taitella annospaloja.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
20 min
kohotus
1 h
Yhteensä
1 h 35 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

77 arvostelua

Ainekset12 palaa

12 palaa
5 dl
½ pkt (à 50 g)
hiivaa
1 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
5 dl
kaurahiutaleita
6 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl

Pinnalle

3 rkl
1 rkl
siirappia
1 ½ rkl
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Lämmitä maito haaleaksi / kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi Oivariini rasva.
  3. Anna kohota liinan alla lämpimässä ½ h.
  4. Vaivaa taikina kulhossa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele tai kauli taikina 1 - 1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Kohota liinan alla ½ h.
  5. Tee taikinapyörällä taikinaan annospalaviillot.
  6. Sekoita Oivariini ja siirappi pienessä kulhossa. Sivele sillä taikinan pinta. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet.
  7. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 18 - 20 min.
  8. Taita peltileipä paloiksi. Nauti sämpylöiden tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
243 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
4,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›