Peruna-oliivifilotyynyt

Peruna-oliivifilotyynyt

55 min
keskitaso
221 kcal / 100g
2
2

Onko filotaikina sinulle tuttu? Se on vehnäjauhoista, vedestä ja öljystä valmistettua taikinaa, jota käytetään erityisesti Välimeren keittiössä erilaisissa suolaisissa ja makeissa leivonnaisissa. Filotaikinaa myydään pakasteena, valmiiksi kaulittuina paperinohuina arkkeina.

Ainekset

32 kpl
1 pkt (450 g)
filotaikinaa , esim. Kanaki

Täyte

500 g (n. 5 keskikokoista)
kuorittua, keitettyä, kiinteää perunaa
2 pkt (à 180 g)
1 dl
vihreitä oliiveja
1 ruukku
basilikaa

Voiteluun

175 g

Päälle

seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

Ohje

  1. Sulata filolevyt pakkauksen ohjeen mukaan
  2. Kuutioi jäähtyneet perunat pieniksi kuutioiksi. Lisää murennettu salaattijuusto ja viipaloidut oliivit sekä hienonnettu basilika.
  3. Sulata voi.
  4. Valmista filonyytit neljässä erässä: Nosta yksi ohut levy leivinpaperiarkille. Voitele pinta voisulalla pullasutia käyttäen. Nosta päälle toinen ohut levy. Voitele. Lisää päälle kolmas levy.
  5. Leikkaa levy lyhyemmältä sivulta puoliksi ja pidemmältä sivulta neljään osaan. Jaa neljäsosa täytteestä palojen keskelle. Kääri paketeiksi, jätä saumakohta alapuolelle. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele pinta voilla ja ripota päälle siemeniä.
  6. Valmista loput nyytit kolmessa erässä.
  7. Paista 175 asteessa n. 15 min.

Vinkki

* Peitä tuorekelmulla tarvittaessa valmistuksen aikana voitelemattomat filolevyt, jotta ne eivät kuivu

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
19 g
Suola
1,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
102 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)