Pestosarvet

Pestosarvet

1 h 45 min
keskitaso
266 kcal / 100g
1
1

Pesto on italialainen kastike, jota voi pastan lisäksi käyttää monipuolisesti muidenkin ruokien kastikkeina sekä täytteissä ja kuorrutteissa.

Ainekset

32 kpl
5 dl
50 g
hiivaa
1 ½ tl
suolaa
2 tl
sokeria
3 dl
neljän viljan hiutaleita
n. 7 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl

Täyte

1 pussi (150 g)
1 dl
pestoa (alla Genovese)
1 dl
aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja hiutaleet. Anna turvota 5 min.
  2. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi Oivariini. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi
  3. Valmista täyte: Sekoita juustoraasteeseen valmis pesto ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit.
  4. Ripota pöydälle jauhoja. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sitä kunnolla. Jaa taikina 4 osaan. Taputtele tai kauli jokaisesta osasta ympyrä (Ø 30 cm). Leikkaa leivinpyörällä 8 sektoriksi. Jaa sektorien leveään päähän täyte. Kierrä sarviksi. Siirrä uunipellille leivinpaperin päälle. Taivuta sarvet hieman kaarelle. Kohota liinan alla. Voitele munalla. Koristele siemenillä.
  5. Paista 225 asteessa n. 13 min. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
266 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
12 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
133 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön20.1.2015 kello 20:44
Kerralla tulee melko iso annos. Ovatko sarvet hyviä vielä pakastamisen jälkeenkin? Uunituoreina maistuivat ainakin herkullisilta. 😊