Pienet juureskupit

Pienet juureskupit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pienet juureskupit

Pienet juureskupit

Muffinivuoassa valmistuu myös herkullisia pikkusuolaisia. Juureskupit maistuvat salaatin kanssa, välipalana ja juhlapöydässä. 

Valmistusaika

Työaika
35 min
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset12 kpl

12 kpl

Taikina

1 pkt (400 g)
ruis-perunataikinaa

Täyte

2 pussia (à 180 g)
suikalejuureksia tai vastaava määrä tuoreita
1 - 2 rkl
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
1 rkl
hunajaa tai sokeria
2 dl
1 pussi (150 g)
1
kananmuna
½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paista suikalejuurekset kevyesti Oivariini rasvassa. (Jos käytät tuoreita juureksia, esikeitä niitä hetki pienessä vesimäärässä.) Nosta pannu levyltä. Lisää loput ainekset, persilja hienonnettuna.
  3. Kauli taikina n. 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota muotilla halkaisijaltaan n.10 cm:n kokoisia, pyöreitä pohjia. Aseta ne muffinivuoan syvennyksiin.
  4. Jaa täyte taikinakuppeihin. Kauli loppu taikina levyksi. Ota leivinpyörällä kapeita suikaleita ja tee koristeristikot kuppien päälle.
  5. Paista 200 asteessa n. 25 min.
  6. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa kasvisruokana tai tarjoa kahvipöydän suolaisena palana.
Vinkki

Vinkki

* Korvaa mozzarella 1 pussilla (150 g) Valio AURA murua. Jätä suola pois

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
240 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.