Pienet juureskupit

Pienet juureskupit

1 h
keskitaso
240 kcal / 100g
0
0

Muffinivuoassa valmistuu myös herkullisia pikkusuolaisia. Juureskupit maistuvat salaatin kanssa, välipalana ja juhlapöydässä. 

Ainekset

12 kpl

Taikina

1 pkt (400 g)
ruis-perunataikinaa

Täyte

2 pussia (à 180 g)
suikalejuureksia tai vastaava määrä tuoreita
1 - 2 rkl
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
1 rkl
hunajaa tai sokeria
2 dl
1 pussi (150 g)
1
kananmuna
½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paista suikalejuurekset kevyesti Oivariini rasvassa. (Jos käytät tuoreita juureksia, esikeitä niitä hetki pienessä vesimäärässä.) Nosta pannu levyltä. Lisää loput ainekset, persilja hienonnettuna.
  3. Kauli taikina n. 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota muotilla halkaisijaltaan n.10 cm:n kokoisia, pyöreitä pohjia. Aseta ne muffinivuoan syvennyksiin.
  4. Jaa täyte taikinakuppeihin. Kauli loppu taikina levyksi. Ota leivinpyörällä kapeita suikaleita ja tee koristeristikot kuppien päälle.
  5. Paista 200 asteessa n. 25 min.
  6. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa kasvisruokana tai tarjoa kahvipöydän suolaisena palana.

Vinkki

* Korvaa mozzarella 1 pussilla (150 g) Valio AURA murua. Jätä suola pois

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
240 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
15 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
114 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)