Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pienet juureskupit

Muffinivuoassa valmistuu myös herkullisia pikkusuolaisia. Juureskupit maistuvat salaatin kanssa, välipalana ja juhlapöydässä. 

Pienet juureskupit
Pienet juureskupit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 1 pkt (400 g) ruis-perunataikinaa

Täyte

  • 2 pussia (à 180 g) suikalejuureksia tai vastaava määrä tuoreita
  • 1-2 rkl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa tai sokeria
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 pussi (150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • 1 kananmuna
  • ½ dl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paista suikalejuurekset kevyesti Oivariini rasvassa. (Jos käytät tuoreita juureksia, esikeitä niitä hetki pienessä vesimäärässä.) Nosta pannu levyltä. Lisää loput ainekset, persilja hienonnettuna.
  3. Kauli taikina n. 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota muotilla halkaisijaltaan n.10 cm:n kokoisia, pyöreitä pohjia. Aseta ne muffinivuoan syvennyksiin.
  4. Jaa täyte taikinakuppeihin. Kauli loppu taikina levyksi. Ota leivinpyörällä kapeita suikaleita ja tee koristeristikot kuppien päälle.
  5. Paista 200 asteessa n. 25 min.
  6. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa kasvisruokana tai tarjoa kahvipöydän suolaisena palana.

Vinkki

Korvaa mozzarella 1 pussilla (150 g) Valio AURA murua. Jätä suola pois

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 241 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 19,2 g
Rasva 14,6 g
Tyydyttynyt rasva 7,8 g
Ravintokuitu 2,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search