Pikantti mustaherukkahilloke

Pikantti mustaherukkahilloke

30 min
helppo
106 kcal / 100g
1
2

Juustojen kanssa maistuvat hillokkeet. Mustaherukoista ja sambal oelekista syntyy makupari, joka sopii myös kaaliruokien kylkeen.

Ainekset

20 annosta
400 g
mustaherukoita
1
iso sipuli kuutioina
2 dl
sokeria
3 dl
vettä
2 rkl
punaviinietikkaa
¾ tl
suolaa
½ tl
sambal oelekia

Ohje

  1. Mittaa kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna sekoitellen ja keitä miedolla lämmöllä n. 20 min.
  2. Soseuta ja jäähdytä kylmässä. Tarjoa kylmänä lisukkeena juustojen tai kaalilaatikon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
106 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
0 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

ValioAnna Koekeittiöltä12.8.2015 kello 14:14
Hei, jos hillokkeen säilöö hyvin keitettyihin/uunissa kuumennettuihin hillopurkkeihin umpioimalla, se säilyy hyvin useampia kuukausia. Avattu hillokepurkki säilyy jääkaapissa useampia viikkoja, kunhan muistaa käyttää ottimena aina puhdasta lusikkaa. Ohjeen voi helposti myös puolittaa.
Smolle22.7.2015 kello 21:16
Hei! Kauankohan hilloke säilyy hyvänä hillopurkeissa? Kannattaako kahden hengen talouden siis esimerkiksi puolittaa ohje tai kokeilla hillokkeen pakastamista?