Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pikkubabat

Pääsiäisbaba on venäläisperäinen hedelmäinen juhlavehnänen, joka sisältää tavallista pullaa reilummin voita, munia sekä sokeria, ja joka kostutetaan sokeri-rommiliemellä.

Pikkubabat
Pikkubabat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikinajuuri

  • 2½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ½ tl suolaa
  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • 2 dl vehnäjauhoja

Taikina

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl rusinoita tai korintteja
  • 1 dl säilykekirsikoita
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Kostutus

  • 1 dl vettä
  • 1 dl rommia
  • ½ dl sokeria

Kuorrutus

Koristeeksi

  • 0 kg keltaista strösseliä tai keltaisia raekarkkeja

Ohje

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää joukkoon suola sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Anna turvota leivinliinan alla puolisen tuntia, kunnes taikinajuuri kuplii.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinajuuren joukkoon korintit, hienonnetut säilykekirsikat sekä sokeri-munavaahto. Vaivaa taikinaan loput vehnäjauhot. Lisää alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen pehmeä voi. Vaivaa vielä, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reunoista.
  3. Nostele taikinaa voidellun muffinivuoan koloihin. Peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa 45 min.
  4. Kypsennä babat 200 asteessa n. 35 min, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Anna jäähtyä puolisen tuntia uunista ottamisen jälkeen. Kumoa babat pelliltä. Puhdista pelti huolellisesti lämpimällä vedellä ja kuivaa hyvin.
  5. Sekoita kostutusliemen ainekset kattilassa ja kiehauta. Nosta babat takaisin muffinipellin koloihin ja valele kostutuslientä leivosten pinnalle reilusti. Anna maustua huoneenlämmössä muutamia tunteja.
  6. Vatkaa appelsiinituorejuusto ja tomusokeri kulhossa notkeaksi. Nostele kuorrutusta babojen pinnalle.
  7. Halutessasi leikkaa pieni hattu baban päältä ja nostele kuorrutusta myös leivosten sisään. Koristele strösselillä tai karkkirakeilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 293 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 39 g
Rasva 11,2 g
Tyydyttynyt rasva 6,1 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • keltaista strösseliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search