Nektariinikakku

Nektariinikakku

1 h 10 min
keskitaso
306 kcal / 100g
1
0

Hedelmänpalat piristävät kuivakakkua. Nektariinin pariksi sopii maukas kardemumma. Tarjoile kuivakakku uudella tapaa vaniljakastikkeen kera. 

Ainekset

12 annosta
3
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kardemummaa
1 dl
mantelilastuja
100 g
1 dl
2 (200 g)
nektariinia tai aprikoosia paloiteltuna

Pinnalle

tomusokeria

Tarjoiluun

1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään
  2. Sulata voi. Sekoita kerma voisulan joukkoon.
  3. Leikkaa nektariinit pieniksi kuutioiksi ja sekoita kuivien ainesten joukkoon. Lisää kuivat aineet vuorotellen kerma-voiseoksen ja nektariinikuutioiden kanssa muna-sokerivaahtoon.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, 2 l:n tasapohjaiseen kakkuvuokaan. (Voit käyttää myös irtopohjavuokaa.)
  5. Paista 175 asteessa n. 40 min.
  6. Siirrä kakku hieman jäähtyneenä tarjoilulautaselle. Siivilöi jäähtyneen kakun pintaan tomusokeria. Tarjoa pehmeäksi vaahdoksi vatkatun vaniljakastikkeen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
306 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
15 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
113 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)