Persikka-rahkapiirakka

Persikka-rahkapiirakka

2 h 10 min
keskitaso
217 kcal / 100g
0
1

Kotoisen rouhea rahkapiirakka kätkee ristikkokannen alle kauniin keltaisia persikoita ja vaniljarahkaa. Jos tuoreita persikoita ei ole saatavilla, voit käyttää piirakassa myös mangoa, luumua, päärynää tai vaikka omenaa.

Ainekset

8 annosta

Pohja ja ristikko

200 g
4 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
tomusokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 rkl
vettä

Täyte

2 prk (à 200 g)
800 g
persikkaa
2 rkl
vaahterasiirappia
1 rkl
sitruunamehua
2 rkl
maissitärkkelystä

Pinnalle

kananmunaa
sokeria

Ohje

  1. Mittaa kulhoon kylmä voi, vehnäjauho ja sokerit. Nypi tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Lisää jääkylmä vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 1 h.
  2. Kauli 2/3 taikinasta jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Nosta levy Ø n. 24 cm:n piirakkavuokaan. Painele tiiviisti reunoille.
  3. Pistele pohja haarukalla. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja täytä vuoka esim. kuivatuilla herneillä (paistoherneillä) tai riisillä. Näin pohja pysyy kauniisti vuoan reunoilla esipaistamisen ajan. Esipaista uunin alaosassa 200 asteessa 20 min.
  4. Kauli loppu taikina ohueksi levyksi (n. 25 x 30 cm). Leikkaa siitä pitkiä 1 cm:n levyisiä nauhoja. Asettele nauhat leivinpaperin päällä ristikoksi. Leikkaa ristikosta vuoan halkaisijan kokoinen ympyrä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle sokeria.
  5. Pese persikat, poista kivet. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Sekoita lohkojen joukkoon siirappi, sitruunamehu ja maissitärkkelys.
  6. Lusikoi esipaistetulle pohjalle vaniljarahka. Levitä päälle persikkaseos. Valuta ristikko päällimmäiseksi.
  7. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
217 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
11 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
9 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)