Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Persikka-rahkapiirakka

Kotoisen rouhea rahkapiirakka kätkee ristikkokannen alle kauniin keltaisia persikoita ja vaniljarahkaa. Jos tuoreita persikoita ei ole saatavilla, voit käyttää piirakassa myös mangoa, luumua, päärynää tai vaikka omenaa.

Persikka-rahkapiirakka
Persikka-rahkapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja ja ristikko

  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl vettä

Täyte

  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 800 g persikkaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl maissitärkkelystä

Pinnalle

  • 0 kg kananmunaa
  • 0 kg sokeria

Ohje

  1. Mittaa kulhoon kylmä voi, vehnäjauho ja sokerit. Nypi tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Lisää jääkylmä vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 1 h.
  2. Kauli 2/3 taikinasta jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Nosta levy Ø n. 24 cm:n piirakkavuokaan. Painele tiiviisti reunoille.
  3. Pistele pohja haarukalla. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja täytä vuoka esim. kuivatuilla herneillä (paistoherneillä) tai riisillä. Näin pohja pysyy kauniisti vuoan reunoilla esipaistamisen ajan. Esipaista uunin alaosassa 200 asteessa 20 min.
  4. Kauli loppu taikina ohueksi levyksi (n. 25 x 30 cm). Leikkaa siitä pitkiä 1 cm:n levyisiä nauhoja. Asettele nauhat leivinpaperin päällä ristikoksi. Leikkaa ristikosta vuoan halkaisijan kokoinen ympyrä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle sokeria.
  5. Pese persikat, poista kivet. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Sekoita lohkojen joukkoon siirappi, sitruunamehu ja maissitärkkelys.
  6. Lusikoi esipaistetulle pohjalle vaniljarahka. Levitä päälle persikkaseos. Valuta ristikko päällimmäiseksi.
  7. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 221 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 27 g
Rasva 10,6 g
Tyydyttynyt rasva 6,1 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • sokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search