Pikkupavlovat

Pikkupavlovat

Unelmankevyet pikkupavlovat ovat viimeistellään rahkanokareella ja tuoreilla marjoilla.

1 h 45 min
keskitaso
206 kcal / 100g
2
1

Ainekset20 kpl

20 kpl

Pohjat

3
valkuaista
1 ¾ dl
sokeria
½ tl
valkoviinietikkaa
1 tl
maissitärkkelystä
1 tl
vaniljasokeria

Täyte

2 (à 200 g)
marjoja
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeria vähitellen, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää ja kuohkeaa lisää viinietikka ja vaniljasokeri. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Sekoita hyvin.
  2. Tee kahden lusikan avulla uunipellille leivinpaperille pieniä (halkaisija n. 6 cm) "kuppeja", joissa reunat nousevat korkeammalle kuin keskiosa. Voit tehdä kupit myös pursottamalla ensin ensin ohuet pohjat ja jatkaa pursottamalla reunukset, jolloin keskelle jää syvennys.
  3. Paista 100 asteessa n. 1 t 15 min. Levitä maustettu rahka pohjille ja koristele marjoilla juuri ennen tarjoilua.

Vinkki

Voit paistaa kaksi pellillistä marenkipohjia yhtä aikaa, kun vaihdat peltien paikkaa kypsennyksen puolivälissä. Jatka tarvittaessa paistoaikaa.Leivospohjat voi valmistaa tarjoamista edeltävänä päivänä. Säilytä ne kuivassa paikassa peittämättöminä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
206 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g
Kalsium
1 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)