
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
2 h 35 min
Yhteensä
3 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl leivinjauhetta
- 3 kananmunaa
-
1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 tlk (230/145 g) ananasmurskaa
-
3 dl
Valio A+™ luonnonjogurttiaValio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
Vuokaan
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 3 rkl korppujauhoja tai kookoshiutaleita
Kostutukseen
- 1 dl kookosmaitoa
Täyte ja kuorrutus
- 2 rkl kookoslikööriä, esim. Malibu
- 2 liivatetta
- 2 dl kookosmaitoa
-
1 prk (150 g)
Valio crème fraîcheaValio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 1½ dl tomusokeria
Koristeluun
- 0 kg kookoslastuja
- 0 kg kuivattuja ananasviipaleita
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat, Oivariini, ananasmurska liemineen ja jogurtti. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat tasaisesti sekaisin.
- Pohjusta kaksi ø 20-22 cm:n vuokaa leivinpaperilla ja voitele sekä korppujauhota reunat. Voit käyttää korppujauhojen tilalla myös kookoshiutaleita.
- Jaa taikina vuokiin. Paista kiertoilmatoiminnolla 175 asteessa n. 35 min, kunnes kakkupohjat ovat kypsät.
- Irrota hiukan jäähtyneet pohjat vuoista. Anna jäähtyä hyvin ritilän päällä.
- Valmista täyte: laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Lusikoi kookosmaidosta ainoastaan pinnalla oleva valkoinen, kiinteä rasvaosa kulhoon. Säästä vesiosa kostutukseen.
- Vaahdota kookosrasva, crème fraîche ja vispikerma. Lisää tomusokeri muutamassa erässä vaahdotuksen aikana. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvan kuumaa kookosvettä ja sekoita liivateseos vaahdon joukkoon. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa n. 1/2 h ennen kakun kokoamista.
- Kostuta kakkupohjat kookosvedellä. Pursota tai levitä pohjien väliin ja pinnalle täyte. Levitä ohuelti palettilastalla yli pursuava täyte reunoille. Koristele kakku kookoshiutaleilla ja kuivatuilla ananasviipaleilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
288 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
31,7 g
Rasva
15,4 g
Tyydyttynyt rasva
7,1 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kookoslastuja
- kuivattuja ananasviipaleita