Piña colada -kakku

Piña colada -kakku

3 h 20 min
keskitaso
289 kcal / 100g
2
6

Kookoksen ja ananaksen yhdistelmä maistuu myös kakussa. Tämän kesän maukkaimmat kakut tarjoillaan rennosti viimeisteltynä. Mehukkuuus ja maku saavat loistaa pääroolissa.

Ainekset

12 annosta

Pohja

5 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 rkl
leivinjauhetta
3
kananmunaa
1 ½ dl
1 tlk (230/145 g)
ananasmurskaa
3 dl

Vuokaan

1 rkl
3 rkl
korppujauhoja tai kookoshiutaleita

Kostutukseen

1 dl
kookosmaitoa

Täyte ja kuorrutus

2 rkl
kookoslikööriä , esim. Malibu
2
liivatetta
2 dl
kookosmaitoa
1 prk (150 g)
2 dl
1 ½ dl
tomusokeria

Koristeluun

kookoslastuja
kuivattuja ananasviipaleita

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat, Oivariini, ananasmurska liemineen ja jogurtti. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat tasaisesti sekaisin.
  2. Pohjusta kaksi ø 20-22 cm:n vuokaa leivinpaperilla ja voitele sekä korppujauhota reunat. Voit käyttää korppujauhojen tilalla myös kookoshiutaleita.
  3. Jaa taikina vuokiin. Paista kiertoilmatoiminnolla 175 asteessa n. 35 min, kunnes kakkupohjat ovat kypsät.
  4. Irrota hiukan jäähtyneet pohjat vuoista. Anna jäähtyä hyvin ritilän päällä.
  5. Valmista täyte: laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Lusikoi kookosmaidosta ainoastaan pinnalla oleva valkoinen, kiinteä rasvaosa kulhoon. Säästä vesiosa kostutukseen.
  6. Vaahdota kookosrasva, crème fraîche ja vispikerma. Lisää tomusokeri muutamassa erässä vaahdotuksen aikana. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvan kuumaa kookosvettä ja sekoita liivateseos vaahdon joukkoon. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa n. 1/2 h ennen kakun kokoamista.
  7. Kostuta kakkupohjat kookosvedellä. Pursota tai levitä pohjien väliin ja pinnalle täyte. Levitä ohuelti palettilastalla yli pursuava täyte reunoille. Koristele kakku kookoshiutaleilla ja kuivatuilla ananasviipaleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
289 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
16 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
98 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)