
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Pistaasi-muruseos
- 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
- ½ dl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jauho-leivinjauheseos.
- Nosta taikina kovettumaan jääkaappiin muruseoksen valmistamisen ajaksi
- Rouhi pistaasipähkinät veitsellä. Yhdistä muruseoksen aineet pehmeään voihin.
- Leivo taikinasta 4 tankoa (halkaisija 3 cm). Nosta ne leivinpaperille pellille (2 tankoa / pelti). Paina tankojen keskelle pituussuuntaan syvennys. Ripottele syvennykseen muruseosta.
- Paista pistaasileivät 200 asteessa uunin keski/yläosassa n. 12 min, eli kunnes tanko on saanut hiukan väriä. Leikkaa tangosta lämpimänä 2 - 3 cm:n levyisiä vinoviipaleita.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
497 kcal
Proteiini
6,7 g
Hiilihydraatti
51,9 g
Rasva
28,7 g
Tyydyttynyt rasva
13,8 g
Ravintokuitu
2,8 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa