Pistaasileivät

Pistaasileivät
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pistaasileivät

Pistaasileivät

Pistaasileipien maku tulee pikkuleipien päällä olevasta pähkinä-muruseoksesta. Pikkuleivät säilyvät hyvin kuivassa paikassa tai pakastettuna, joten niitä on mukava tehdä yllätysvieraiden varalle.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset50 kpl

50 kpl
200 g
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Pistaasi-muruseos

1 dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
½ dl
sokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
25 g

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jauho-leivinjauheseos.
  2. Nosta taikina kovettumaan jääkaappiin muruseoksen valmistamisen ajaksi
  3. Rouhi pistaasipähkinät veitsellä. Yhdistä muruseoksen aineet pehmeään voihin.
  4. Leivo taikinasta 4 tankoa (halkaisija 3 cm). Nosta ne leivinpaperille pellille (2 tankoa / pelti). Paina tankojen keskelle pituussuuntaan syvennys. Ripottele syvennykseen muruseosta.
  5. Paista pistaasileivät 200 asteessa uunin keski/yläosassa n. 12 min, eli kunnes tanko on saanut hiukan väriä. Leikkaa tangosta lämpimänä 2 - 3 cm:n levyisiä vinoviipaleita.
Vinkki

Vinkki

Korvaa pistaasipähkinät halutessasi hasselpähkinärouheella

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
477 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
50 g
Rasva
28 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›