Pistaasileivät

Pistaasileivät

1 h
keskitaso
477 kcal / 100g
1
1

Pistaasileipien maku tulee pikkuleipien päällä olevasta pähkinä-muruseoksesta. Pikkuleivät säilyvät hyvin kuivassa paikassa tai pakastettuna, joten niitä on mukava tehdä yllätysvieraiden varalle.

Ainekset

50 kpl
200 g
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Pistaasi-muruseos

1 dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
½ dl
sokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
25 g

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jauho-leivinjauheseos.
  2. Nosta taikina kovettumaan jääkaappiin muruseoksen valmistamisen ajaksi
  3. Rouhi pistaasipähkinät veitsellä. Yhdistä muruseoksen aineet pehmeään voihin.
  4. Leivo taikinasta 4 tankoa (halkaisija 3 cm). Nosta ne leivinpaperille pellille (2 tankoa / pelti). Paina tankojen keskelle pituussuuntaan syvennys. Ripottele syvennykseen muruseosta.
  5. Paista pistaasileivät 200 asteessa uunin keski/yläosassa n. 12 min, eli kunnes tanko on saanut hiukan väriä. Leikkaa tangosta lämpimänä 2 - 3 cm:n levyisiä vinoviipaleita.

Vinkki

Korvaa pistaasipähkinät halutessasi hasselpähkinärouheella

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
477 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
50 g
Rasva
28 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön8.10.2013 kello 12:00
Todella herkullisia ja nopeita, näitä tehdään meillä toistenkin!