
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 10 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1¼ dl (50 g) parmesaania
- 50 g (1 dl) pistaasipähkinöitä tai muita pähkinöitä rouhittuna
- 7 dl vehnäjauhoja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, hienoksi raastettu juusto ja hienoksi rouhitut pähkinät. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi pehmeä voi tai Oivariini. Kohota leivinliinan alla n. kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikina hyvin ja jaa viiteen osaan. Jaa edelleen 8 palaan. Leivo palat 30 cm:n pituisiksi, ohuiksi tangoiksi. Nosta tangot pellille leivinpaperille ja kohota liinan alla.
- Paista 225 asteessa n.10 min.
- Tarjoa glögin ja juustojen kanssa. Sopii myös alkukeitolle ja salaatin seuraan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
296 kcal
Proteiini
7,8 g
Hiilihydraatti
34 g
Rasva
13,7 g
Tyydyttynyt rasva
5,7 g
Ravintokuitu
2,9 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa