Porkkanapatongit

Porkkanapatongit

Patongit mehevöityvät kummasti, kun ne saavat sisälleen värikkään porkkanatäytteen.

1 h 12 min
keskitaso
205 kcal / 100g
0

Ainekset4 kpl

4 kpl
1 prk (250 g)
2 ½ dl
50 g
hiivaa
1 ½ tl
suolaa
1 rkl
sokeria
10 dl (650 g)
vehnäjauhoja
50 g

Täyte

5
porkkanaa
2
sipulia
2 rkl
2
valkosipulin kynttä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 rkl
oreganoa

Ohje

  1. Lämmitä rahka-maitoseos kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi pehmeä voi. Kohota.
  2. Valmista sillä aikaa täyte. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja hienonna sipulit. Hauduta kasviksia pannulla voissa. Puserra joukkoon valkosipulin kynnet ja mausta. Anna täytteen jäähtyä hetki.
  3. Jaa taikina neljään osaan. Kaulitse palat suorakaiteen muotoisiksi. Levitä täyte ohuelti levyille ja kääri rullalle. Jätä saumakohta alle.
  4. Nosta patongit kohoamaan leivinpaperille pellille. Tee pintaan viiltoja. Anna kohota ja paista 250 asteessa 10 - 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
205 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›