Punajuurikranssit

Punajuurikranssit

2 h 10 min
keskitaso
218 kcal / 100g
0
0

Kokeile perinteisen leipäkranssin sijaan hauskanpunaista leipäkranssia, joka saa värinsä tietenkin punajuuresta.

Ainekset

2 kranssia
5 dl
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
½ dl
siirappia
2 dl
ruishiutaleita
9 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
4 - 6 (6 dl)
punajuurta raastettuna
n. 2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
basilikaa

Voiteluun

Pinnalle

auringonkukansiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola, siirappi, hiutaleet ja osa jauhoista. Sekoita. Vaivaa loput jauhoista sekä yhdistetyt raastettu punajuuri ja basilika taikinan joukkoon. Alusta lopuksi sulatettu voi taikinaan. Kohota kaksinkertaiseksi
  2. Jaa taikina kuuteen osaan. Leivo jokaisesta taikinapalasta 70 cm:n pituinen säie ja letitä säikeet kahdeksi pitkoksi.
  3. Kiepauta pitkot kransseiksi ja yhdistä päät. Kohota kranssit pellillä leivinliinan alla. Voitele piimällä ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista 200 asteessa n. 30 min.
  4. Tarjoa juustojen kera. Kranssit sopivat myös lahjoiksi tai tuliaisiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
218 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
5 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)