Tarte Tatin juureksista

Tarte Tatin juureksista

1 h 50 min
keskitaso
212 kcal / 100g
1
3

Suomalaiset juurekset ovat parhaimmillaan syksyllä. Hyödynnä kauden parasta antia makean suolaisessa kumottavassa piirakassa, Tarte Tatinissa. Punajuuren hehkuvan punainen väri hakee vertaistaan.

Ainekset

4 annosta
2 ¼ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
75 g
1
keltuainen
1 rkl
kylmää vettä
2 (250 g)
punajuurta
1 pieni (150 g)
nauris tai keltajuuri
25 g
2 rkl
hunajaa
5
timjamin oksaa
2 tl
omenaviinietikkaa
50 g

Ohje

  1. Katso Tarte Tatin juureksista -ohjeen valmistus:
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää pehmeä voi ja nypi seos murumaiseksi.
  3. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina palloksi. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa 1 t.
  4. Keitä juurekset kuorineen lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  5. Sulata voi uuninkestävässä paistinpannussa (Ø 24 cm). Lisää hunaja ja timjaminoksat. Sekoita. Lisää etikka ja anna kiehahtaa.
  6. Aseta juurekset lomittain pannun pohjalle. Paista keskilämmöllä muutama min.
  7. Kauli taikinasta n. 4 mm:n paksuinen pyöreä levy. Leikkaa levystä paistinpannun kokoinen ympyrä.
  8. Nosta taikinalevy paistinpannuun juuresten päälle.
  9. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa n. 20 min, kunnes kauniin ruskea.
  10. Kumoa piirakka tarjoiluvadille. Murra päälle AURA juustoa. Viimeistele halutessasi tuoreella timjamilla.

Vinkki

Mikäli uuninkestävää paistinpannua ei ole käytettävissä, kokoa piirakka vastaavaan, matalareunaiseen uunivuokaan. Tarkkaile kypsymistä, uunivuoassa kypsyminen voi kestää hiukan pidempään.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
212 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
13 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
76 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)