Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2¼ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 keltuainen
- 1 rkl kylmää vettä
- 2 (250 g) punajuurta
- 1 pieni (150 g) nauris tai keltajuuri
-
25 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl hunajaa
- 5 timjamin oksaa
- 2 tl omenaviinietikkaa
-
50 g
Valio AURA® juustoaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
Jaa resepti
Ohje
- Katso Tarte Tatin juureksista -ohjeen valmistus:
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää pehmeä voi ja nypi seos murumaiseksi.
- Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina palloksi. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa 1 t.
- Keitä juurekset kuorineen lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Sulata voi uuninkestävässä paistinpannussa (Ø 24 cm). Lisää hunaja ja timjaminoksat. Sekoita. Lisää etikka ja anna kiehahtaa.
- Aseta juurekset lomittain pannun pohjalle. Paista keskilämmöllä muutama min.
- Kauli taikinasta n. 4 mm:n paksuinen pyöreä levy. Leikkaa levystä paistinpannun kokoinen ympyrä.
- Nosta taikinalevy paistinpannuun juuresten päälle.
- Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa n. 20 min, kunnes kauniin ruskea.
- Kumoa piirakka tarjoiluvadille. Murra päälle AURA juustoa. Viimeistele halutessasi tuoreella timjamilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
202 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
19,3 g
Rasva
11,7 g
Tyydyttynyt rasva
6,5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.