Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tarte Tatin juureksista

Suomalaiset juurekset ovat parhaimmillaan syksyllä. Hyödynnä kauden parasta antia makean suolaisessa kumottavassa piirakassa, Tarte Tatinissa. Punajuuren hehkuvan punainen väri hakee vertaistaan.

Tarte Tatin juureksista
Tarte Tatin juureksista

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2¼ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl kylmää vettä
  • 2 (250 g) punajuurta
  • 1 pieni (150 g) nauris tai keltajuuri
  • 25 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 rkl hunajaa
  • 5 timjamin oksaa
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 50 g
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala

Ohje

  1. Katso Tarte Tatin juureksista -ohjeen valmistus:
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää pehmeä voi ja nypi seos murumaiseksi.
  3. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina palloksi. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa 1 t.
  4. Keitä juurekset kuorineen lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  5. Sulata voi uuninkestävässä paistinpannussa (Ø 24 cm). Lisää hunaja ja timjaminoksat. Sekoita. Lisää etikka ja anna kiehahtaa.
  6. Aseta juurekset lomittain pannun pohjalle. Paista keskilämmöllä muutama min.
  7. Kauli taikinasta n. 4 mm:n paksuinen pyöreä levy. Leikkaa levystä paistinpannun kokoinen ympyrä.
  8. Nosta taikinalevy paistinpannuun juuresten päälle.
  9. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa n. 20 min, kunnes kauniin ruskea.
  10. Kumoa piirakka tarjoiluvadille. Murra päälle AURA juustoa. Viimeistele halutessasi tuoreella timjamilla.

Vinkki

Mikäli uuninkestävää paistinpannua ei ole käytettävissä, kokoa piirakka vastaavaan, matalareunaiseen uunivuokaan. Tarkkaile kypsymistä, uunivuoassa kypsyminen voi kestää hiukan pidempään.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 202 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 19,3 g
Rasva 11,7 g
Tyydyttynyt rasva 6,5 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search