Punajuurilohi

Punajuurilohi

1 h 30 min
keskitaso
121 kcal / 100g
2
0

Lohifilee kypsyy samassa vuoassa punajuurilisukkeen kanssa. Tarjoa yhdessä keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

6 annosta
5 - 7 (700 g)
punajuurta
2
sipulia
¾ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl
1 prk (120 g)
800 g
kirjolohifileetä (600 g nahatonta, ruodotonta)
1 - 2 rkl
sitruunamehua
¾ tl
suolaa
½ tl
sitruunapippuria

Koristeluun

½ dl
tilliä

Ohje

  1. Kuori ja lohko punajuuret. Lohko sipuli kapeiksi lohkoiksi. Pane punajuuret ja sipuli uunivuokaan. Mausta. Valuta päälle Oivariini ja sekoita. Laita alumiinifolio vuoan päälle.
  2. Anna punajuurien hautua uunissa 250 asteessa 30 - 40 min. Ota vuoka uunista kun punajuuret ovat lähes pehmenneet. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen.
  3. Sekoita smetana punajuuri-sipuliseokseen. Pirskota nahattomaksi ja ruodottomaksi peratun lohifileen päälle sitruunamehua. Mausta. Pane filee punajuurien päälle. Jatka kypsennystä 30 min.
  4. Koristele kala hienonnetulla tillillä. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
121 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
8 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
75 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)