Punajuurilohi

Punajuurilohi
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Punajuurilohi

Punajuurilohi

Lohifilee kypsyy samassa vuoassa punajuurilisukkeen kanssa. Tarjoa yhdessä keitettyjen perunoiden kanssa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
5 - 7 (700 g)
punajuurta
2
sipulia
¾ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl
1 prk (120 g)
800 g
kirjolohifileetä (600 g nahatonta, ruodotonta)
1 - 2 rkl
sitruunamehua
¾ tl
suolaa
½ tl
sitruunapippuria

Koristeluun

½ dl
tilliä

Ohje

  1. Kuori ja lohko punajuuret. Lohko sipuli kapeiksi lohkoiksi. Pane punajuuret ja sipuli uunivuokaan. Mausta. Valuta päälle Oivariini ja sekoita. Laita alumiinifolio vuoan päälle.
  2. Anna punajuurien hautua uunissa 250 asteessa 30 - 40 min. Ota vuoka uunista kun punajuuret ovat lähes pehmenneet. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen.
  3. Sekoita smetana punajuuri-sipuliseokseen. Pirskota nahattomaksi ja ruodottomaksi peratun lohifileen päälle sitruunamehua. Mausta. Pane filee punajuurien päälle. Jatka kypsennystä 30 min.
  4. Koristele kala hienonnetulla tillillä. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
121 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›