Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Puolukkakakku

Mausteinen puolukkakakku sopii erityisesti syksyn ja talven juhliin. Maitorahkakuorrutus ja puolukat viimeistelevät tämän kakun aikuiseen makuun sopivaksi.

Puolukkakakku
Puolukkakakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2½ dl sokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1¾ dl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl puolukkahilloa
  • 2 dl
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon

Kuorrutus ja koristelu

  • 250 g
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 1½ dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • puolukoita, tomusokeria ja mantelilastuja

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2½ dl sokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1¾ dl Valio voita
  • 1 dl puolukkahilloa
  • 2 dl Valio Keittiön turkkilaista jogurttia

Kuorrutus ja koristelu

  • 250 g Valio maitorahkaa
  • 1½ dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • puolukoita, tomusokeria ja mantelilastuja

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet. Lisää hieman jäähtyneeseen voisulaan puolukkahillo ja ruokajogurtti. Sekoita seos kuiviin aineisiin.
  2. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen, 1,8 litran kakkuvuokaan.
  3. Paista 175 asteessa n. 1 tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä. Sekoita kuorrutus ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele puolukoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla. Sirota puolukoille hieman tomusokeria
  4. Sekoita kuorrutus ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele puolukoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla. Sirota puolukoille hieman tomusokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 306 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 42,8 g
Rasva 12,4 g
Tyydyttynyt rasva 7,1 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1