Puolukkatäytekakku on maukas juhlapöydän leivonnainen. Puolukan ja rahkan hapokkuus tasapainottaa kermaisen makeaa täytettä. Kakun voi tehdä etukäteen ja pakastaa. Varaa sulatukseen 1 - 1,5 vrk. Sulata kakku jääkaapissa tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.
Kakkupohja | |
---|---|
3 | kananmunaa |
1 dl | sokeria |
1 dl | vehnäjauhoja |
½ dl | perunajauhoja tai ohratärkkelystä |
1 tl | leivinjauhetta |
Kostutus | |
½ dl | |
½ tl | vaniljasokeria |
Täyte | |
¾ dl | omenasosetta tai -hilloa |
4 | liivatelehteä |
1 rkl | |
3 ½ dl | puolukoita |
1 ½ dl | sokeria |
250 g | |
4 dl | |
Pinnalle | |
tomusokeria | |
puolukoita |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.