Puolukkatäytekakku

Puolukkatäytekakku

13 h 20 min
keskitaso
212 kcal / 100g
1
0

Puolukkatäytekakku on maukas juhlapöydän leivonnainen. Puolukan ja rahkan hapokkuus tasapainottaa kermaisen makeaa täytettä. Kakun voi tehdä etukäteen ja pakastaa. Varaa sulatukseen 1 - 1,5 vrk. Sulata kakku jääkaapissa tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Ainekset

15 annosta

Kakkupohja

3
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

½ dl
½ tl
vaniljasokeria

Täyte

¾ dl
omenasosetta tai -hilloa
4
liivatelehteä
1 rkl
3 ½ dl
puolukoita
1 ½ dl
sokeria
1 prk (250 g)
4 dl

Pinnalle

tomusokeria
puolukoita

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  2. Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min
  4. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä. Leikkaa täysin jäähtyneenä 2 osaan.
  5. Vuoraa kakkuvuoka (jossa pohja on paistettu) tuorekelmulla. Pane kakun päällimmäinen puolisko ylösalaisin kakkuvuokaan, kostuta leikkauspinta vaniljamaidolla. Levitä pintaan puolet omenasoseesta.
  6. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään 5 - 10 min ajaksi.
  7. Survo sulaneet puolukat tai hienonna ne sauvasekoittimella. Sekoita marjoihin sokeri. Anna maustua hetki. Lisää joukkoon rahka. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Purista liivatelehdistä vesi. Sulata ne kiehuvan kuumaan maitoon. Sekoita seos huolella marjarahkaan. Yhdistä siihen lopuksi kermavaahto.
  8. Kaada seos vuokaan. Kostuta kakkupohjan toinen puolisko leikkauspinnalta. Sivele sille loppu omenasose. Nosta levy täytteen päälle paistopinta ylöspäin. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  9. Kumoa kakku ylösalaisin kakkupaperin päälle. Sihtaa pinnalle tomusokeria siivilän läpi, käytä halutessasi kakkupaperia sabloonana, niin saat pitsimäisen kuvion kakun pintaan. Lisää pinnalle tai vadille hiukan puolukoita.

Vinkki

Korvaa maitorahka halutessasi 1 purkillisella (200 g) Valio maustettua rahkaa vanilja. Lisää tällöin täytteeseen sokeria vain 1 1/4 dl

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
212 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
11 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)