Rahka-omenapiirakka

Rahka-omenapiirakka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Rahka-omenapiirakka

Rahka-omenapiirakka

Rahka-omenapiirakka on klassikkoleivonnainen, jossa yhdistyvät ihanasti syksyn tuoreet omenat ja pehmeä rahka.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
35 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

55 arvostelua

Ainekset30 palaa

30 palaa
150 g
3 dl
sokeria
1 dl
1 dl
2
kananmunaa
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

4 (750 g)
omenaa
n. 2 rkl
sokeria
1 tl
kanelia
250 g
1 dl
1
kananmuna
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Tarjoiluun

Ohje

  1. Esikäsittele ensin omenat: Kuori, poista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita voisula, sokeri, kerma, maito ja munat. Siivilöi lopuksi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Lisää ohuet omenaviipaleet tasaisesti pohjan päälle. Ripota niille sokeria ja kanelia (käytä sokeria omenoiden happamuuden mukaan).
  4. Sekoita rahkaan loput aineet. Levitä seos omenaviipaleille.
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä.
  6. MARJAPIIRAKKA

  7. Korvaa omenat marjoilla, esim. 6 - 7 dl puolukoita tai punaherukoita. Käytä sokeria n. 1 dl. Jätä kaneli pois

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›