Rahkamuffinit

Rahkamuffinit

40 min
keskitaso
328 kcal / 100g
15
15

Mehevät rahkamuffinit syntyvät nopeasti ja ne on helppo koristella tilanteeseen sopiviksi. Muffinit voi hyvin myös pakastaa.

Ainekset

12 kpl
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 prk (200 g)
1 dl
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Kuorrutus

1 ½ dl
tomusokeria
1 rkl
vettä tai sitruunamehua
raastettua sitruunankuorta
nonparelleja

Lisäksi

12
Amerikan muffinivuokaa

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, Oivariini ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa se pieniin amerikanmuffinivuokiin.
  2. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä
  3. Yhdistä tomusokeri ja vesi tai sitruunamehu. Mausta kuorrutus sitruunankuorella.
  4. Valuta koristeraitoja jäähtyneiden muffineiden pinnalle. Ripota vielä halutessasi kuorrutuksen pinnalle nonparelleja. Lisää ne heti ennenkuin kuorrutus ehtii kuivaa.

Vinkki

Lusikoi kuorrutusseos Minigrip-pussiin. Sulje pussi, leikkaa pienenpieni reikä alakulmaan. Pursota.Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
328 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
13 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
106 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (15)

Nimetön15.9.2018 kello 11:10
Laitoin appelsiinirahkaa ja Tobleronea paloiteltuna. Harvoin teen muffinit täysin ohjeen mukaan. Niihin on kiva lisäillä "omia mausteita".
Nimetön23.1.2018 kello 13:23
Laittakaa taikinaan lemon courdia ja sitruunaesanssia(pieniä ploja n.3€ marketissa leivontaosastolla). Johan alkaa maustumaan ja kardemummaa myös..toimii
Nimetön12.6.2017 kello 17:48
Miten nämä gluteiinittomia ovat? Tai miten näistä sellaisia voisi tehdä?