Rahkamuffinit

Rahkamuffinit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Rahkamuffinit

Rahkamuffinit

Mehevät rahkamuffinit syntyvät nopeasti ja ne on helppo koristella tilanteeseen sopiviksi. Muffinit voi hyvin myös pakastaa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
20 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset12 kpl

12 kpl
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa sitruuna

tai 1 prkValio maustettua rahkaa vanilja
1 dl
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Kuorrutus

1 ½ dl
tomusokeria
1 rkl
vettä tai sitruunamehua
raastettua sitruunankuorta
nonparelleja

Lisäksi

12
Amerikan muffinivuokaa

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, Oivariini ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa se pieniin amerikanmuffinivuokiin.
  2. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä
  3. Yhdistä tomusokeri ja vesi tai sitruunamehu. Mausta kuorrutus sitruunankuorella.
  4. Valuta koristeraitoja jäähtyneiden muffineiden pinnalle. Ripota vielä halutessasi kuorrutuksen pinnalle nonparelleja. Lisää ne heti ennenkuin kuorrutus ehtii kuivaa.
Vinkki

Vinkki

Lusikoi kuorrutusseos Minigrip-pussiin. Sulje pussi, leikkaa pienenpieni reikä alakulmaan. Pursota.Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
327 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›