Rahkamuffinit

Rahkamuffinit

40 min
keskitaso
328 kcal / 100g
16
15

Mehevät rahkamuffinit syntyvät nopeasti ja ne on helppo koristella tilanteeseen sopiviksi. Muffinit voi hyvin myös pakastaa.

Ainekset

12 kpl
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 prk (200 g)
1 dl
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Kuorrutus

1 ½ dl
tomusokeria
1 rkl
vettä tai sitruunamehua
raastettua sitruunankuorta
nonparelleja

Lisäksi

12
Amerikan muffinivuokaa

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, Oivariini ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa se pieniin amerikanmuffinivuokiin.
  2. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä
  3. Yhdistä tomusokeri ja vesi tai sitruunamehu. Mausta kuorrutus sitruunankuorella.
  4. Valuta koristeraitoja jäähtyneiden muffineiden pinnalle. Ripota vielä halutessasi kuorrutuksen pinnalle nonparelleja. Lisää ne heti ennenkuin kuorrutus ehtii kuivaa.

Vinkki

Lusikoi kuorrutusseos Minigrip-pussiin. Sulje pussi, leikkaa pienenpieni reikä alakulmaan. Pursota.Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
328 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
13 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
106 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)