Raparperi-Brita

Raparperi-Brita
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Raparperi-Brita

Raparperi-Brita

Raparperi on alkukesästä parhaimmillaan, mutta tämän kesäisen herkun voi tehdä myös pakastetusta rapaperista. Rapean makea marenkipohja ja kirpakka raparperi ovat täydellinen pari.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

11 arvostelu

Ainekset12 annosta

12 annosta
125 g
1 dl
sokeria
2
keltuaista
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl

Marenki

2
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Täyte

5 dl
raparperipaloja
¾ dl
sokeria
1
kanelitanko
1 - 3 rkl
vettä
2 dl

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera. Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pohjaa 180 asteessa n. 10 min.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa, kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä seos lusikalla esipaistetulle taikinapohjalle. Paista 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  3. Valmista raparperitäyte: Laita raparperipalat, sokeri, vesi ja kanelitanko kattilaan. Kiehauta, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä. Vaahdota kerma.
  4. Puolita pohja. Levitä raparperitäyte pohjalle ja sen päälle kermavaahto. Nosta toinen pohjalevy päälle. Koristele halutessasi syötävillä kukilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
290 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.