Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Riista-kasvispai

Riista-kasvispai tuo esiin syksyisiä makuja. Se sopii kahvipöydän suolapalaksi, iltaruoaksi vaikkapa saunan jälkeen tai vihersalaatin kera kokonaiseksi ateriaksi. Voit käyttää paihin mitä tahansa riistajauhelihaa, esimerkiksi poron tai hirven jauhelihaa.

Riista-kasvispai
Riista-kasvispai

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Riista-kasvistäyte

  • 1 dl pitkäjyväistä riisiä + vettä
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 250 g riistajauhelihaa
  • 2-3  (200 g) sipulia
  • 500 g porkkanoita
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 1½ tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1½ dl tuoretta persiljaa
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 2 kananmunaa

Ohje

  1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 25 cm) pohjan kokoinen pala. Voitele vuoan reunat

Taikinan valmistus

  1. Sekoita rahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi
  2. Ota taikinasta 1/3 erilleen. Kauli se kanneksi leivinpaperin päällä. Käytä vuoan pohjaa mittana, niin saat sopivan kokoisen kannen. Kauli ja taputtele loppu taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka ja kansi jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täytteen valmistus

  1. Laita riisit kiehumaan. Lisää keitinveteen ripaus suolaa.
  2. Sulata voi pannulla. Lisää jauheliha kuumalle pannulle ja ruskista tasaisesti. Lisää hienonnettu sipuli, kuullota.
  3. Raasta tai hienonna monitoimikoneella porkkanat ja selleri karkeahkoksi raasteeksi. Lisää ne sekä smetana, suola ja pippuri pannulle. Anna kypsyä muutama min. Nosta pannu levyltä.
  4. Lisää hienonnettu persilja, juustoraaste ja valutetut riisit. Vatkaa munien rakenne rikki ja ota 1 rkl sivuun kannen voitelua varten. Lisää munat täytteeseen.
  5. Kaada täyte vuokaan ja nosta kansi päälle. Sulje liitoskohta sormella painellen. Voitele ja pistele kansi.
  6. Kypsennä 200 asteessa n. 40 min. Anna jäähtyä hiukan ja irrota vuoasta.
  7. Tarjoa kahvipöydän suolaisena palana tai salaatin kanssa.

Vinkki

Korvaa halutessasi juuriselleri sipulilla.

Jos taikinaa jää yli, tee siitä pieniä koristeita pain pinnalle. Voitele myös koristeet.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 231 kcal
Proteiini 8,6 g
Hiilihydraatti 13,7 g
Rasva 15,5 g
Tyydyttynyt rasva 8,5 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search