Riista-kasvispai

Riista-kasvispai

1 h 20 min
keskitaso
243 kcal / 100g
0
0

Riista-kasvispai tuo esiin syksyisiä makuja. Se sopii kahvipöydän suolapalaksi, iltaruoaksi vaikkapa saunan jälkeen tai vihersalaatin kera kokonaiseksi ateriaksi. Voit käyttää paihin mitä tahansa riistajauhelihaa, esimerkiksi poron tai hirven jauhelihaa.

Ainekset

10 annosta

Taikina

1 prk (250 g)
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Riista-kasvistäyte

1 dl
pitkäjyväistä riisiä + vettä
2 rkl
250 g
riistajauhelihaa
2 - 3 (200 g)
sipulia
500 g
porkkanoita
100 g
juuriselleriä
1 prk (120 g)
1 ½ tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 ½ dl
persiljaa
1 pussi (150 g)
2
kananmunaa

Ohje

  1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 25 cm) pohjan kokoinen pala. Voitele vuoan reunat
  2. Taikinan valmistus

  3. Sekoita rahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi
  4. Ota taikinasta 1/3 erilleen. Kauli se kanneksi leivinpaperin päällä. Käytä vuoan pohjaa mittana, niin saat sopivan kokoisen kannen. Kauli ja taputtele loppu taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka ja kansi jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  5. Täytteen valmistus

  6. Laita riisit kiehumaan. Lisää keitinveteen ripaus suolaa.
  7. Sulata voi pannulla. Lisää jauheliha kuumalle pannulle ja ruskista tasaisesti. Lisää hienonnettu sipuli, kuullota.
  8. Raasta tai hienonna monitoimikoneella porkkanat ja selleri karkeahkoksi raasteeksi. Lisää ne sekä smetana, suola ja pippuri pannulle. Anna kypsyä muutama min. Nosta pannu levyltä.
  9. Lisää hienonnettu persilja, juustoraaste ja valutetut riisit. Vatkaa munien rakenne rikki ja ota 1 rkl sivuun kannen voitelua varten. Lisää munat täytteeseen.
  10. Kaada täyte vuokaan ja nosta kansi päälle. Sulje liitoskohta sormella painellen. Voitele ja pistele kansi.
  11. Kypsennä 200 asteessa n. 40 min. Anna jäähtyä hiukan ja irrota vuoasta.
  12. Tarjoa kahvipöydän suolaisena palana tai salaatin kanssa.

Vinkki

* Korvaa halutessasi juuriselleri sipulilla.* Jos taikinaa jää yli, tee siitä pieniä koristeita pain pinnalle. Voitele myös koristeet.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
243 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
16 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
110 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)