Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
1
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Riista-kasvistäyte
- 1 dl pitkäjyväistä riisiä + vettä
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 250 g riistajauhelihaa
- 2-3 (200 g) sipulia
- 500 g porkkanoita
- 100 g juuriselleriä
-
1 prk (120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
- 1½ tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1½ dl tuoretta persiljaa
-
1 pussi (150 g)
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
- 2 kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 25 cm) pohjan kokoinen pala. Voitele vuoan reunat
Taikinan valmistus
- Sekoita rahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi
- Ota taikinasta 1/3 erilleen. Kauli se kanneksi leivinpaperin päällä. Käytä vuoan pohjaa mittana, niin saat sopivan kokoisen kannen. Kauli ja taputtele loppu taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka ja kansi jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Täytteen valmistus
- Laita riisit kiehumaan. Lisää keitinveteen ripaus suolaa.
- Sulata voi pannulla. Lisää jauheliha kuumalle pannulle ja ruskista tasaisesti. Lisää hienonnettu sipuli, kuullota.
- Raasta tai hienonna monitoimikoneella porkkanat ja selleri karkeahkoksi raasteeksi. Lisää ne sekä smetana, suola ja pippuri pannulle. Anna kypsyä muutama min. Nosta pannu levyltä.
- Lisää hienonnettu persilja, juustoraaste ja valutetut riisit. Vatkaa munien rakenne rikki ja ota 1 rkl sivuun kannen voitelua varten. Lisää munat täytteeseen.
- Kaada täyte vuokaan ja nosta kansi päälle. Sulje liitoskohta sormella painellen. Voitele ja pistele kansi.
- Kypsennä 200 asteessa n. 40 min. Anna jäähtyä hiukan ja irrota vuoasta.
- Tarjoa kahvipöydän suolaisena palana tai salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
231 kcal
Proteiini
8,6 g
Hiilihydraatti
13,7 g
Rasva
15,5 g
Tyydyttynyt rasva
8,5 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.