Riista-kasvispai

Riista-kasvispai
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Riista-kasvispai

Riista-kasvispai

Riista-kasvispai tuo esiin syksyisiä makuja. Se sopii kahvipöydän suolapalaksi, iltaruoaksi vaikkapa saunan jälkeen tai vihersalaatin kera kokonaiseksi ateriaksi. Voit käyttää paihin mitä tahansa riistajauhelihaa, esimerkiksi poron tai hirven jauhelihaa.

Valmistusaika

Työaika
40 min
kypsennysajat yhteensä
40 min
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset10 annosta

10 annosta

Taikina

250 g
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Riista-kasvistäyte

1 dl
pitkäjyväistä riisiä + vettä
2 rkl
250 g
riistajauhelihaa
2 - 3 (200 g)
sipulia
500 g
porkkanoita
100 g
juuriselleriä
1 prk (120 g)
1 ½ tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 ½ dl
tuoretta persiljaa
1 pussi (150 g)
2
kananmunaa

Ohje

  1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 25 cm) pohjan kokoinen pala. Voitele vuoan reunat
  2. Taikinan valmistus

  3. Sekoita rahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi
  4. Ota taikinasta 1/3 erilleen. Kauli se kanneksi leivinpaperin päällä. Käytä vuoan pohjaa mittana, niin saat sopivan kokoisen kannen. Kauli ja taputtele loppu taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka ja kansi jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  5. Täytteen valmistus

  6. Laita riisit kiehumaan. Lisää keitinveteen ripaus suolaa.
  7. Sulata voi pannulla. Lisää jauheliha kuumalle pannulle ja ruskista tasaisesti. Lisää hienonnettu sipuli, kuullota.
  8. Raasta tai hienonna monitoimikoneella porkkanat ja selleri karkeahkoksi raasteeksi. Lisää ne sekä smetana, suola ja pippuri pannulle. Anna kypsyä muutama min. Nosta pannu levyltä.
  9. Lisää hienonnettu persilja, juustoraaste ja valutetut riisit. Vatkaa munien rakenne rikki ja ota 1 rkl sivuun kannen voitelua varten. Lisää munat täytteeseen.
  10. Kaada täyte vuokaan ja nosta kansi päälle. Sulje liitoskohta sormella painellen. Voitele ja pistele kansi.
  11. Kypsennä 200 asteessa n. 40 min. Anna jäähtyä hiukan ja irrota vuoasta.
  12. Tarjoa kahvipöydän suolaisena palana tai salaatin kanssa.
Vinkki

Vinkki

* Korvaa halutessasi juuriselleri sipulilla.* Jos taikinaa jää yli, tee siitä pieniä koristeita pain pinnalle. Voitele myös koristeet.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
243 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.