Siirry sisältöön
Riistainen paisti

Riistainen paisti

Hieromalla paistin pintaan giniä saat syvemmän katajanmarjan maun tähän mehukkaaseen viikonlopun kruunaavaan ateriaan.

Riistainen paisti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kg hirven tai naudan paistia
  • ¼ dl giniä
  • 1 rkl mustapippuria myllystä
  • 3 rkl rosmariinia hienonnettuna
  • 1 rkl sormisuolaa

Uunipannulle

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl kokonaisia katajanmarjoja
  • 1 l lihalientä

Kastike

  • 5 dl paistolientä
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu

Ohje

  1. Hiero paistin pintaan gini ja mausteet. Laita paisti muovipussiin ja anna maustua kylmässä yön yli.
  2. Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
  3. Laita paisti korkeareunaiseen uunipannuun tai pataan. Lisää voi nokareina paistin päälle. Lisää vielä pannulle katajanmarjat ja lihalientä.
  4. Laita paistiin lihalämpömittari. Kypsennä 175 asteessa, kunnes paisti on saanut kauniin värin. Valele paistia kypsennyksen aikana ja lisää lihalientä tarvittaessa astiaan. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä ja valelua, kunnes mittari näyttää 77 astetta. Paisti on silloin täysin kypsä.
  5. Ota paisti uunista ja kääri folioon vetäytymään ennen leikkaamista.
  6. Valmista kastike. Siivilöi liemi ja kuumenna liedellä. Lisää crème fraîche. Halutessasi voit suurustaa kastikkeen pienellä määrällä vehnäjauhoja.
  7. Tarjoa esim. valkosipuliperunoiden kanssa.

Vinkki

Jos haluat punertavan paistin, kypsennä kunnes sisälämpötila on 60 - 65 astetta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 99 kcal
Proteiini 13,2 g
Hiilihydraatti 1,4 g
Rasva 4,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search