Saaristolaissämpylät

Saaristolaissämpylät

1 h 25 min
keskitaso
222 kcal / 100g
2
2

Saaristolaisleipä on suomalaisten kotien suosikki niin juhlissa kuin arjessa. Tässä mukava arkinen muunnos perinteisestä saaristolaisleivästä.

Ainekset

17 kpl
½ l
1 pkt (50 g)
hiivaa
1 ½ dl
tummaa siirappia
1 tl
suolaa
2 dl
ruislesettä
1 dl
kaljamaltaita
n. 8 dl
vehnäjauhoja
fenkolinsiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi, suola, leseet ja maltaat. Sekoita hyvin.
  2. Lisää taikinaan vehnäjauhot, älä vaivaa taikinaa liikaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Ripota pinnalle jauhoja ja anna kohota liinan alla n. kaksinkertaiseksi.
  3. Leivo taikinasta sämpylöitä. Kohota hyvin.
  4. Paista 225 asteessa 10 - 15 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
222 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
2 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön26.8.2011 kello 19:33
Ihana resepti. Sopivan rukiinen ja sopivasti maltaan makua. 1v tyttöni rakastaa näitä sämpylöitä, vaikka muuten on melko kärsimätön syömäri.
kokkimumi11.5.2011 kello 20:52
Pitänee kokeilla, kun saaristolaisleipänikin on suvun herkkua.