Siirry sisältöön
Salaattimunakas

Salaattimunakas

Täyttävä, terveellinen ja värikäs lounas valmistuu yhdistämällä munakas ja salaatti. Tarjoile salaatti munakkaan päällä.

Salaattimunakas

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 4 rkl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ¼ tl suolaa
  • 1-2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • 1 prk (180 g)
    Valio salaattijuustokuutioita 9%
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio salaattijuusto kuutiot 9 % 180 g laktoositon
  • ½ dl ruohosipulia

Päälle

  • 100 g salaattisekoitusta, esim. punasalaattia, rucolaa
  • 1 dl tuoreita yrttejä, esim. persiljaa ja basilikaa
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 1 rkl avokado- tai rypsiöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria

Ohje

  1. Aloita salaattimunakaan valmistaminen päälle tulevasta salaatista: huuhdo ja kuivaa/linkoa salaatit ja yrtit. Lohko kirsikkatomaatit. Viipaloi oliivit. Yhdistä avokado- tai rypsiöljy, sitruunamehu, balsamietikka ja sokeri.
  2. Vatkaa munia kulhossa haarukalla, lisää maito ja suola.
  3. Kuumenna tilava paistinpannu tai paistokasari ja lisää sille Oivariini. Kun rasva on hiukan ruskistunut, lisää munakasseos ja pizzajuustoraaste pannulle. Pannu saa olla aluksi kuuma, mutta vähennä lämpöä tässä vaiheessa. Ripottele munakasseokselle n. 3/4 salaattijuustokuutioista ja ruohosipuli. Vedä kypsyvää munakasseosta puuhaarukalla pohjaa pitkin pannun keskustaan päin. Alenna vielä lämpöä ja peitä munakas hetkeksi kannella. Kun munakas on hyytynyt, nosta pannu levyltä.
  4. Leikkaa munakas 4 osaan. Siirrä munakaspalat lämpimälle tarjoiluvadille. Ripottele niille salaattisekoitusta ja yrttejä. Lisää tomaatit ja oliivit.
  5. Pirskota sitruuna-öljykastike salaatin päälle. Koristele munakas lopuilla salaattijuustokuutioilla. Tarjoa salaattimunakas heti.

Vinkki

Salaattimunakkaasta riittää kevyenä lounaana kahdelle ja pikkuruokana neljälle. Tarjoa munakkaan lisänä kokojyväleipää.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 151 kcal
Proteiini 10,1 g
Hiilihydraatti 1,5 g
Rasva 11,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search