Salaattimunakas

Salaattimunakas

40 min
keskitaso
140 kcal / 100g
1
0

Täyttävä, terveellinen ja värikäs lounas valmistuu yhdistämällä munakas ja salaatti. Tarjoile salaatti munakkaan päällä.

Ainekset

2 annosta
4
kananmunaa
4 rkl
¼ tl
suolaa
1 - 2 rkl
½ pussia (à 150 g)
1 prk (180 g)
½ dl
ruohosipulia

Päälle

salaattisekoitusta , esim. punasalaattia, rucolaa
1 dl
tuoreita yrttejä , esim. persiljaa ja basilikaa
100 g
kirsikkatomaatteja
1 dl
mustia oliiveja
n. 1 rkl
avokado- tai rypsiöljyä
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
balsamietikkaa
1 tl
sokeria

Ohje

  1. Aloita salaattimunakaan valmistaminen päälle tulevasta salaatista: huuhdo ja kuivaa/linkoa salaatit ja yrtit. Lohko kirsikkatomaatit. Viipaloi oliivit. Yhdistä avokado- tai rypsiöljy, sitruunamehu, balsamietikka ja sokeri.
  2. Vatkaa munia kulhossa haarukalla, lisää maito ja suola.
  3. Kuumenna tilava paistinpannu tai paistokasari ja lisää sille Oivariini. Kun rasva on hiukan ruskistunut, lisää munakasseos ja pizzajuustoraaste pannulle. Pannu saa olla aluksi kuuma, mutta vähennä lämpöä tässä vaiheessa. Ripottele munakasseokselle n. 3/4 salaattijuustokuutioista ja ruohosipuli. Vedä kypsyvää munakasseosta puuhaarukalla pohjaa pitkin pannun keskustaan päin. Alenna vielä lämpöä ja peitä munakas hetkeksi kannella. Kun munakas on hyytynyt, nosta pannu levyltä.
  4. Leikkaa munakas 4 osaan. Siirrä munakaspalat lämpimälle tarjoiluvadille. Ripottele niille salaattisekoitusta ja yrttejä. Lisää tomaatit ja oliivit.
  5. Pirskota sitruuna-öljykastike salaatin päälle. Koristele munakas lopuilla salaattijuustokuutioilla. Tarjoa salaattimunakas heti.

Vinkki

* Salaattimunakkaasta riittää kevyenä lounaana kahdelle ja pikkuruokana neljälle. Tarjoa munakkaan lisänä kokojyväleipää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
140 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
11 g
Suola
1,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
151 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)