Saltimbocca

Saltimbocca

Saltimbocca alla romana on italialainen ruokalaji, jonka nimelle on hauska selitys. Nimi tulee italian sanoista saltare eli hypätä ja bocca eli suu. Ruoka siis suorastaan hyppää suuhun, mikä kertoo sen herkullisuudesta.

25 min
keskitaso
173 kcal / 100g
4
2

Ainekset4 annosta

4 annosta
4 (á 150 g)
vasikan tai naudan ulkofileepihviä
ripaus
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
tuoreita salvianlehtiä
8 viipaletta
parmankinkkua
3 rkl
vehnäjauhoja
3 rkl
2 dl
marsalaviiniä

Ohje

  1. Nuiji pihvit kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä jokaiselle pihville muutama salvianlehti sekä parmankinkkuviipaleet. Pyöräytä pihvit vehnäjauhoissa kevyesti.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen voita. Paista pihvejä molemmilta puolilta noin 2 min, kunnes pihvit ovat saaneet kauniin pinnan. Nosta pihvit kuumalle lautaselle ja peitä ne kannella tai foliolla.
  3. Lisää viini pannuun ja lisää joukkoon muutama salvian lehti. Keitä 2 - 3 min. Sekoita 2 rkl voita kiehuvaan liemeen. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pihvit takaisin pannuun ja anna kiehahtaa.
  4. Tarjoa saltimbocca esim. perunalisäkkeen kanssa.
Lisukkeeksi
Juustoperunat
1 h 10 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
173 kcal
Proteiini
16 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
7 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
7 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)