Samosat

Samosat

1 h 25 min
keskitaso
202 kcal / 100g
1
0

Samosat ovat kuin eräänlaisia pasteijoita tai nyyttejä, ja ne tunnetaan erityisesti intialaisesta keittiöstä. Tavallisesti samosat on täytetty mausteisella kasvistäytteellä. Kokeile ja ihastu uusiin makuihin.

Ainekset

12 kpl

Taikina

4 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1 tl
kurkumaa
1 tl
garam masala -maustesekoitusta
¾ dl
½ rasiaa (à 200 g)
3 rkl

Täyte

2 rkl
1 pussi (250 g)
kasvissuikaleita , esim. Apetit
½ tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
garam masala -maustesekoitusta
1 tl
juustokuminaa
¼ tl
suolaa
½ (à 200 g)
½ pussia (à 200 g)
herneitä

Jogurttikastike

1 tlk (227/140 g)
ananasmurskaa
2 dl
mustapippuria myllystä
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Valmista taikina. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon rasva, tuorejuusto ja maito. Vaivaa taikinasta kiinteä pallo ja jatka vaivaamista (n. 7 min), kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä n. 30 min.
  2. Valmista täyte. Kuumenna Oivariini paistinpannulla ja kypsennä siinä kasvissuikaleet. Lisää loppuvaiheessa inkivääri, garam masala, juustokumina ja suola, jatka paistamista hetki. Siirrä pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon loput täytteen aineet.
  3. Kauli taikina parissa erässä levyksi. Paina levyistä esim. kulholla (Ø 18 cm) yhteensä 6 kiekkoa.
  4. Puolita kiekot keskeltä, käännä puolikkaat kaksinkerroin. Nipistele suorat sivut erittäin hyvin kiinni. Näin syntyy kaksi tuuttia. Täytä tuutit n. 1 1/2 rkl:lla täytettä. Sulje suut, jälleen erittäin hyvin nipistellen. Siirrä samosat leivinpaperin päälle uunipellille. Toista, kunnes kaikki kiekonpuolikkaat on täytetty.
  5. Paista uunissa 225 asteessa n. 12 min.
  6. Valmista kastike. Valuta ananasmurska. Sekoita täytteen ainekset ja anna maustua hetki kylmässä. Tarjoa lämpimien samosien kanssa.

Vinkki

* Jos taikinakiekot joutuvat odottamaan täyttämistä, peitä ne esim. kelmulla tai leivinliinalla, jotta eivät kuivu. * Taikinan voi sekoittaa myös yleiskoneessa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
202 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
11 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)