Savukalaruusukkeet

Savukalaruusukkeet

20 min
keskitaso
239 kcal / 100g
0
0

Pursottele helppoja ruusukkeita, joita voit tarjota kalapöydässä, alkupalana keitetyn perunan kanssa tai hapankorppujen tai palttoonnappien päällä.

Ainekset

22 kpl
250 g
nahatonta, ruodotonta savukalaa esim. siikaa tai kirjolohta
100 g
Valio voita
2
keitettyä kananmunaa
2 rkl
sitruunamehua
mustapippuria myllystä
½ dl
tilliä

Ohje

  1. Laita perattu kala monitoimikoneen kulhoon ja hienonna. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi tai Viola sekä munat. Käytä konetta, kunnes seos on tasaista.
  2. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Sekoita joukkoon veitsellä hienonnettu tilli.
  3. Lusikoi massa pursotinpussiin. Pursota tarjoiluvadille (tai leivinpaperin päälle) ruusukkeita.
  4. Tarjoa ruusukkeet kalapöydässä tai alkupalana keitetyn perunan kanssa. Sopii myös hapankorpuille ja palttoonnapeille.

Vinkki

* Laita ruusukkeet halutessasi hetkeksi pakastimeen; lado jäätyneinä pakastusrasiaan. Laita leivinpaperia ruusukekerrosten väliin. Säilytä pakastimessa, ota sulamaan käyttötarpeen mukaan* Voit myös laittaa savukalamassan pitkänomaiseen vuokaan (tilavuus n.7 dl). Vuoraa vuoka ensin kelmulla, niin saat kumottua ruoan helposti. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa kuten edellä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
239 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
0 g
Rasva
21 g
Suola
1,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
67 mg
D-vitamiini
7 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)