Siirry sisältöön
Savukalasukkulat

Savukalasukkulat

Sukkuloiden ruistaikinakuoreen on kätketty mehevä savukala-munatäyte. Tillivoin kanssa sukkulat maistuvat kesältä.

Savukalasukkulat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (400 g) ruis-perunataikinaa

Täyte

  • 2-3  (180 g) herkkukurkkua
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® kolme pippuria tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt kolme pippuria tuo lempeän pippurista makua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää…
    Valio Viola® kevyt e200 g kolme pippuria tuorejuusto laktoositon
  • 1 rkl vahvaa sinappia esim. Dijon
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 5 keitettyä (8 min) kananmunaa
  • 300 g perattua savukalaa, esim. siikaa tai lohta

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Kirkastettu tillivoi

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¼ dl tuoretta tilliä

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan
  2. Kuutioi herkkukurkut. Yhdistä ne sekä Viola, sinappi ja tilli kulhossa. Viipaloi keitetyt munat munaleikkurilla.
  3. Kauli taikina kahdeksi soikeaksi pohjaksi (halkaisija n. 20 cm) jauhotetulla pöydällä. Lado pohjien päälle keskelle puolet kalasta, tuorejuustotäyte, munaviipaleet ja päällimmäiseksi loput kalapalat.
  4. Voitele taikinan reunat munalla. Nosta taikinan reunat ylös täytteen päälle. Nipistä kiinni sukkulaksi. Voitele munalla.
  5. Paista 225 asteessa n. 20 min uunin alaosassa
  6. Sulata voi kattilassa. Kirkasta se valuttamalla pinnalla oleva osa toiseen astiaan, jätä vaalea sakka pohjalle. Lisää tuore, hienonnettu tilli.
  7. Tarjoa kirkastettua tillivoita lämpimän savukalasukkulan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 262 kcal
Proteiini 9 g
Hiilihydraatti 14,1 g
Rasva 18,8 g
Tyydyttynyt rasva 8,4 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search