Savukalasukkulat

Savukalasukkulat

1 h
keskitaso
269 kcal / 100g
2
1

Sukkuloiden ruistaikinakuoreen on kätketty mehevä savukala-munatäyte. Tillivoin kanssa sukkulat maistuvat kesältä.

Ainekset

6 annosta
1 pkt (400 g)
ruis-perunataikinaa

Täyte

2 - 3 (180 g)
herkkukurkkua
½ rasiaa (à 200 g)
1 rkl
vahvaa sinappia esim. Dijon
1 dl
tilliä hienonnettuna
5
keitettyä (8 min) kananmunaa
300 g
perattua savukalaa , esim. siikaa tai lohta

Voiteluun

kananmunaa

Kirkastettu tillivoi

75 g
¼ dl
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan
  2. Kuutioi herkkukurkut. Yhdistä ne sekä Viola, sinappi ja tilli kulhossa. Viipaloi keitetyt munat munaleikkurilla.
  3. Kauli taikina kahdeksi soikeaksi pohjaksi (halkaisija n. 20 cm) jauhotetulla pöydällä. Lado pohjien päälle keskelle puolet kalasta, tuorejuustotäyte, munaviipaleet ja päällimmäiseksi loput kalapalat.
  4. Voitele taikinan reunat munalla. Nosta taikinan reunat ylös täytteen päälle. Nipistä kiinni sukkulaksi. Voitele munalla.
  5. Paista 225 asteessa n. 20 min uunin alaosassa
  6. Sulata voi kattilassa. Kirkasta se valuttamalla pinnalla oleva osa toiseen astiaan, jätä vaalea sakka pohjalle. Lisää tuore, hienonnettu tilli.
  7. Tarjoa kirkastettua tillivoita lämpimän savukalasukkulan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
269 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
19 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
26 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)