Serranokinkku-salaatti

Serranokinkku-salaatti

Kuumana kesäpäivän maistuu raikas, mutta riittävän suolainen salaatti. Tarjoa salaatin kanssa maukasta kapriskastiketta.

30 min
helppo
92 kcal / 100g
4
3

Ainekset5 annosta

5 annosta
erilaisia salaatteja , esim. jääsalaattia, rucolaa, viinisuolaheinää
1 rasia (250 g keltaisia)
kirsikkatomaatteja
1 prk (190 g)
grillattuja, marinoituja latva-artisokan sydämiä tai marinoituja oliiveja
1 - 2
ilmakuivattua kinkkua tai kylmäsavustettua poroa
½ dl
paahdettuja mantelilastuja

Kapriskastike

1 prk (200 g)
3 rkl
kapriksia
2 tl
sokeria
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Huuhtele ja kuivaa salaatit. Asettele laakealle vadille. Halkaise tomaatit ja sekoita salaattiin. Valuta ja paloittele artisokat tai oliivit ja lisää joukkoon. Laita ilmakuivattu kinkku siivuina ilmavasti salaattipedille. Paahda mantelilastut puhtaalla, kuivalla pannulla keskilämmöllä. Lisää viimeisenä salaatin pinnalle
  2. Hienonna kapriksia veitsellä. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoa salaatin kanssa eri kulhosta.
  3. Tarjoa salaattia vaalean leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
92 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,0 g
Kalsium
80 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›