Siemenpannuleipä

Siemenpannuleipä

Itsetehty leipä on edullista ja varmasti tuoretta. Pannuleipä on myös helppoa valmistaa - sen kun muotoilet uunipannulla ja leikkaat annospaloiksi vasta kypsänä.

40 min
helppo
263 kcal / 100g
4
2

Ainekset12 palaa

12 palaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
grahamjauhoja
3 dl
pikakaurahiutaleita
1 tl
suolaa
2 rkl
leivinjauhetta
¾ dl
fariinisokeria tai siirappia
2 dl
auringonkukansiemeniä tai pähkinärouhetta
1 prk (400 g)
3 dl

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ruokajogurtti ja mehu nopeasti joukkoon, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle. Muotoile siitä n. 25 x 35 cm:n kokoinen leipä.
  2. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 25 min tai kunnes leipä on kypsää. Anna jäähtyä leivinliinalla peitettynä. Leikkaa annospaloiksi.
  3. Tarjoa esim. voimakkaan makuisen juuston ja salaatin kanssa tai teepöydässä. Leipä on parhaimmillaan samana päivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
263 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,0 g
Kalsium
291 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›