Siikatartarleivät

Siikatartarleivät

Juhla antaa aihetta herkutteluun. Tarjoa näitä maukkaita leipiä alkupalaksi.

25 min
helppo
251 kcal / 100g
0

Ainekset20 pientä leipää

20 pientä leipää
10 viipaletta (n. 250 g)
saaristolaisleipää , esim. Maalahden limppua
3 rkl

Siikatartar

1 prk (120 g)
1 pieni (50 g)
punasipuli
1 pkt (150 g)
graavisuolattua siikafileetä
ripaus
sitruunapippuria
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna

Ohje

  1. Leikkaa ohuet leipäviipaleet kolmion muotoisiksi paloiksi. Voit halutessasi ottaa viipaleista muotilla kuvioita, esim. sydämiä. Voitele leivät Oivariini rasvalla.
  2. Vatkaa smetanaa sähkövatkaimella 30 - 50 sek kunnes sen rakenne muuttuu kiinteäksi. Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Leikkaa puolet (75 g) ruodottomasta kalasta pieniksi kuutioiksi. Säästä loput koristeeksi. Yhdistä tartarin aineet.
  3. Lusikoi seosta leiville. Lisää koristeeksi loppu siika pieniksi viipaleiksi leikattuna.
  4. Tarjoa alkupalana tai glögi- tai kahvipöydässä

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
251 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,5 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
5 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›