Sushisalaatti

Sushisalaatti

Sushisalaatissa maistuu graavattu siika ja etikalla maustettu riisi. Kastikeessa on tujaus wasabi- tai piparjuuritahnaa.

1 h 10 min
keskitaso
114 kcal / 100g
1
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pkt (150 g)
graavisuolattua siikafileetä
1 rkl
valkoista balsamietikkaa
1 dl
puuroriisiä tai sushiriisiä

Kypsennettyyn riisiin

¼ tl
suolaa
½ tl
sokeria
2 rkl
valkoista balsamietikkaa
pala (150 g)
tuoretta kurkkua
200 g
retikkaa tai nippu retiisejä
1 pieni (ruukku)
friseesalaattia
½ dl
kapriksia

Kastike

1 prk (150 g)
1 rkl
wasabitahnaa tai piparjuuritahnaa
1 tl
sokeria

Ohje

  1. Leikkaa siikaviipaleet ohuiksi suikaleiksi. Pirskota päälle balsamietikka. Anna maustua.
  2. Keitä riisi kypsäksi suolattomassa vedessä. Huuhdo, valuta ja jäähdytä.
  3. Mausta riisi suolalla, sokerilla ja balsamietikalla. Kuutioi kurkku. Leikkaa retikka aivan ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä tai veitsellä.
  4. Huuhdo ja linkoa tai kuivaa salaatti. Yhdistä kaikki ainekset ja laita salaatti annoslaseihin.
  5. Sekoita kastikkeen aineet. Tarjoa eri kulhosta salaatin kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
114 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)