Sushisalaatti

Sushisalaatti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sushisalaatti

Sushisalaatti

Sushisalaatissa maistuu graavattu siika ja etikalla maustettu riisi. Kastikeessa on tujaus wasabi- tai piparjuuritahnaa.

Valmistusaika

Työaika
1 h 10 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pkt (150 g)
graavisuolattua siikafileetä
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 dl
puuroriisiä tai sushiriisiä

Kypsennettyyn riisiin

¼ tl
suolaa
½ tl
sokeria
2 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
pala (150 g)
kurkkua
200 g
retikkaa tai nippu retiisejä
1 pieni (ruukku)
friseesalaattia
½ dl
kapriksia

Kastike

1 prk (150 g)
1 rkl
wasabitahnaa tai piparjuuritahnaa
1 tl
sokeria

Ohje

  1. Leikkaa siikaviipaleet ohuiksi suikaleiksi. Pirskota päälle balsamietikka. Anna maustua.
  2. Keitä riisi kypsäksi suolattomassa vedessä. Huuhdo, valuta ja jäähdytä.
  3. Mausta riisi suolalla, sokerilla ja balsamietikalla. Kuutioi kurkku. Leikkaa retikka aivan ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä tai veitsellä.
  4. Huuhdo ja linkoa tai kuivaa salaatti. Yhdistä kaikki ainekset ja laita salaatti annoslaseihin.
  5. Sekoita kastikkeen aineet. Tarjoa eri kulhosta salaatin kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
113 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.