Sillijäädyke

Sillijäädyke

10 h 20 min
helppo
232 kcal / 100g
0
0

Sillijäädyke on hieman hienostuneempi lisäke vohveleiden kanssa ja se maistuu myös uusien perunoiden kanssa.

Ainekset

8 annosta
2 (150 g)
matjessillifileetä
1 dl
ruohosipulia
1 rasia (200 g)
1 ½ tl
sitruunapippuria
1 rkl
sitruunamehua
2 dl
2 rkl
vodkaa

Ohje

  1. Kuutioi sillifileet pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään, kerma vaahdotettuna (vodka parantaa jäädykkeen rakennetta, ei kuitenkaan välttämätön).
  2. Kaada seos vuokaan tai kannelliseen rasiaan, josta voit ottaa jäätelökauhalla palloja tai lusikalla lastuja. Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla ja pakasta.
  3. Ota jäädyke jääkaappiin pehmenemään n. 1 t. ennen tarjoilua.
  4. Tarjoa vohveleiden kanssa. Sopii myös uusien perunoiden ja Sienisyrnikkien kanssa.
Lisukkeeksi
Vohvelit
50 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
232 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
20 g
Suola
2,2 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)