Sipulipiiras

Sipulipiiras

55 min
keskitaso
194 kcal / 100g
6
3

Mehevä sipulipiiras sopii moneen; iltapalaksi, juhlapöytään tai pääruoaksi keiton tai salaatin kanssa.

Ainekset

8 annosta
100 g
50 g (1 dl)
½ dl
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

7 (600 g)
sipulia
2 rkl
½ dl
balsami- tai valkoviinietikkaa
½ rkl
kuminaa
1 tl
muskottipähkinää
½ tl
mustapippuria
¾ tl
suolaa
100 g (2 dl)
3
kananmunaa
1 prk (2 dl)

Ohje

  1. Sekoita pehmeä tai sulatettu voi, juustoraaste, maito ja jauho-leivinjauheseos. Taputtele taikina piirasvuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille
  2. Halkaise ja viipaloi sipulit. Kuullota ne pehmeiksi Oivariini rasvassa. Lisää etikka ja mausteet. Hauduta muutama min. Levitä seos vuokaan. Lisää juustoraaste. Kaada päälle muna-nesteseos.
  3. Kypsennä uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa 25 - 30 min tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut väriä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
194 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
14 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
150 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)