Sipulipiiras

Sipulipiiras

Mehevä sipulipiiras sopii moneen; iltapalaksi, juhlapöytään tai pääruoaksi keiton tai salaatin kanssa.

Ainekset8 annosta

8 annosta
100 g
50 g (1 dl)
½ dl
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

7 (600 g)
sipulia
2 rkl
½ dl
balsami- tai valkoviinietikkaa
½ rkl
kuminaa
1 tl
muskottipähkinää
½ tl
mustapippuria
¾ tl
suolaa
100 g (2 dl)
3
kananmunaa
1 prk (2 dl)

Ohje

  1. Sekoita pehmeä tai sulatettu voi, juustoraaste, maito ja jauho-leivinjauheseos. Taputtele taikina piirasvuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille
  2. Halkaise ja viipaloi sipulit. Kuullota ne pehmeiksi Oivariini rasvassa. Lisää etikka ja mausteet. Hauduta muutama min. Levitä seos vuokaan. Lisää juustoraaste. Kaada päälle muna-nesteseos.
  3. Kypsennä uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa 25 - 30 min tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut väriä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
195 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›