Sitruspikkelöidyt kasvikset

Sitruspikkelöidyt kasvikset

Pikapikkelöinnissä kyse on enemmän kasvisten maustamisesta kuin säilömisestä. Toki pikapikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa viikon tai pari. Pikkelit maistuvat lisukeruokana sekä katu- ja grilliruokien kanssa.

Ainekset1 iso lasipurkillinen

1 iso lasipurkillinen

Kasvikset

2 (400 g)
eriväristä paprikaa
300 g
porkkanoita
500 g
kukkakaalia
puolikkaan
sitruunan kuori , luomu

Pikkelöintiliemi

2 ½ dl
vettä
1 ½ dl
väkiviinaetikkaa
3 dl
sokeria
3
kaffirlimetinlehteä
1 ½ tl
suolaa
5 dl

Ohje

  1. Pese kasvikset. Leikkaa kukkakaali pienehköiksi nupuiksi. Leikkaa paprikat suikaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa tikkumaisiksi paloiksi. Ota puolikkaasta sitruunasta kuorimaveitsellä ohuita kuoriviiluja (vain keltainen osa).
  2. Laita kasvikset ja sitruunakuorilastut sekaisin isoon lasipurkkiin.
  3. Kiehauta vesi, etikka, sokeri, lehtiruodistaan puolitetut kaffirlimetinlehdet ja suola kattilassa. Keitä 3 min.
  4. Nosta kattila sivuun. Lisää täysmehu. Kaada kasvisten päälle.
  5. Sulje kansi. Jos kasvikset eivät peity täysin liemellä, painele kasviksia kokoon.
  6. Anna kasvisten maustua jääkaapissa vähint. 3 h tai seuraavaan päivään.
Vinkki

Vinkki

Kasvikset säilyvät jääkaapissa muutaman viikon.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
74 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
10 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›