Sieniragu

Sieniragu

Sieniragu on maukas kasvisruoka, jonka voi tehdä joko metsäsienistä tai viljellyistä sienistä. Tarjoa pääruokana esim. riisin kanssa. Kokeile myös paahdetun leivän kera.

20 min
helppo
33 kcal / 100g
1
1

Ainekset4 annosta

4 annosta
reilu 1 l (300 g)
tuoreita sieniä (kantarelleja, suppilovahveroita, herkkusieniä)
2 (400 g)
eriväristä paprikaa
2 (200 g)
varsisellerin vartta
2 (150 g)
sipulia
2 rkl
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
vehnäjauhoja
3 dl
tomaattimehua
2 dl
1 dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna

Ohje

  1. Käsittele ensin sienet ja kasvikset. Paloittele puhdistetut sienet. Kuutioi paprikat n. 2 x 2 cm paloiksi. Leikkaa sellerit ja sipulit viipaleiksi.
  2. Lisää sienet pinnoitettuun kattilaan tai isoon paistokasariin. Paista niitä, kunnes niistä on ylimääräinen neste irronnut. (Aika ja tarve riippuu sienien kosteudesta).
  3. Lisää voi ja kasvikset pannulle. Paista kasviksia n. 5 min, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita.
  4. Kaada päälle tomaattimehu ja ruokakerma. Keitä hiljalleen 5 min.
  5. Viimeistele sieniragu persiljalla ja halutessasi lisäksi korianterilla.
  6. Tarjoa keitetyn riisin tai ohran kanssa. Sieniragu sopii myös tarjottavaksi paahdetun leivän kanssa.

Vinkki

Jos lisäsit raguun korianteria, maistuu sen kanssa tarjottavaksi hyvin myös eksoottisemmat riisilajikkeet, kuten jasmiini- tai basmatiriisi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
33 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g
Kalsium
10 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›