Sitruunainen ahvenrisotto

Sitruunainen ahvenrisotto

30 min
keskitaso
143 kcal / 100g
2
0

Perinteinen italialainen risotto kotimaisilla paistetuilla ahvenilla luo vivahteikkaan makuyhdistelmän aivan uudella herkullisella tavalla. Kotimainen kala sopii oivallisesti antamaan risotolle uuden "tvistin" perinteisien merellisien äyriäisten sijaan.

Ainekset

5 annosta

Risotto

6 dl
vettä
1
kalaliemikuutio
3 rkl
1 - 2
valkosipulin kynttä
3 dl
risottoriisiä
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl
kevätsipulia hienonnettuna
1 ½ dl
1 dl
parmesaania raastettuna

Ahvenfileet

10 kpl (n. 400g)
ahvenfileitä
suolaa
mustapippuria myllystä

Päälle

75 - 100 g
parmesaania

Ohje

  1. Liuota kalaliemikuutio kiehuvaan veteen.
  2. Kuullota valkosipuli ja riisi kattilassa Oivariini rasvassa.
  3. Lisää joukkoon kalalientä pienissä erissä kypsennyksen aikana, kunnes kaikki liemi on lisätty ja riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä purutuntuma jäljellä. Anna kiehua miedolla lämmöllä yht. 15 - 20 min. Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää.
  4. Mausta ja paista ahvenfileet pannulla Oivariini rasvassa risoton kypsyessä.
  5. Mausta risotto sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja kevätsipulilla. Lisää joukkoon turkkilainen jogurtti ja juustoraaste. Kuumenna kiehuvaksi.
  6. Lisää risottoannosten päälle ahvenfileet ja juustolastut. Voit vuolla lastuja esim. perunankuorimaveitsellä.
  7. Tarjoa risotto heti alku- tai pääruoaksi

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
143 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
6 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
101 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)