Sitruunaiset lusikkaleivät

Sitruunaiset lusikkaleivät

1 h 10 min
keskitaso
431 kcal / 100g
3
4

Lusikkaleivät maistuvat raikkailta ja hiukan erilaisilta, kun ne maustetaan sitruunalla. Sipaise niiden pintaan sitruunan makuista valkosuklaasulaa ja koristele nonparelleilla tai sihtaa niille tomusokerista "luminen" pintasilaus.

Ainekset

20 kappaletta
100 g
1 tl
raastettua sitruunankuorta
¾ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 ¼ dl (150 g)
vehnäjauhoja
½ tl
ruokasoodaa

Väliin

n. 3/4 dl
omenamarmeladia

Pinnalle

50 g
valkosuklaata , esim. Fazer Lemon valkoinen leivontasuklaa
nonparelleja

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sitruunankuoriraaste. Anna kiehahtaa. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä.
  2. Mittaa sokerit kulhoon voisulan päälle. Vatkaa jäähtynyttä seosta sähkövatkaimella, kunnes seos vaalenee hiukan. Lisää jauho-soodaseos.
  3. Ota taikinaa teelusikkaan (mieluinen syväpesäinen lusikka), purista se kämmenen sisällä tasaiseksi. Irrota ja aseta leivinpaperille pellille 1 - 2 cm:n välein.
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 10 - 12 min tai kunnes kypsiä ja vaaleanruskeita.
  5. Levitä jäähtyneille pikkuleiville tasaiselle pinnalle marmeladia. Paina vastakkain toisen puolikkaan kanssa.
  6. Sulata sitruunan makuinen valkosuklaa mikrossa. Sekoita välillä, varo ylikuumentumista. Levitä pienellä veitsellä lusikkaleipien pintaan. Ripota nonparelleja. Anna kuivahtaa.

Vinkki

* Sitruunaiset lusikkaleivät voi pakastaa. Pakkaa ne huolella kannelliseen, tiiviiseen rasiaan. Kuorruta valkosuklaalla ennen tarjoilua tai ripota pinnalle tomusokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
431 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
54 g
Rasva
21 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)