Sitruunaleivokset

Sitruunaleivokset

4 h 55 min
keskitaso
298 kcal / 100g
3
1

Pieniä sitruunaleivoksia valmistuu kerralla helposti enemmänkin. Helppo tarjottava noutopöytään ja illanistujaisiin.

Ainekset

35 palaa
2
kananmunaa
1 dl
sokeria
75 g
1 ¼ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

3
liivatelehteä
1 rkl
vettä
2 dl
1 prk (200 g)

Koristeluun

sokerihelmiä tai nonparelleja

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt voisula. Siivilöi vaahtoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita varoen.
  2. Kaada torttu suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 20 x 30 cm), joka on vuorattu leivinpaperilla.
  3. Paista 175 asteessa n. 15 min. Kumoa pohja leivinpaperille.
  4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Vatkaa 1 1/2 dl kermasta vaahdoksi. Sekoita sitruunarahka kermavaahtoon. Kiehauta vesitilkka ja liuota siihen liivatelehdet. Lisää liivateseokseen loppu kerma. Sekoita. Kaada liivateseos rahka-kermaseokseen huolellisesti sekoittaen.
  5. Levitä täyte pohjalle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia.
  6. Koristele sokerihelmillä. Leikkaa levy pieniksi neliöiksi. Laita tarjolle muffinivuokiin

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
298 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
20 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
86 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön12.1.2018 kello 15:00
Hei, Miten hyvin leivokset säilyvät? Ja voiko niitä pakastaa?