Speltti on yksi vanhimmista villjellyistä viljoista. Vehnän sukuista spelttiä voi käyttää kaikkeen leivontaan ja ruoanlaittoon. Se antaa leivonnaisiin ja ruokiin pähkinäisen, aromikkaan ja täyteläisen maun. Spelttiä on saatavana ruoanlaittoon jyvinä ja helminä sekä puuroihin ja leivontaan hiutaleina ja jauhoina.
4 dl | spelttihiutaleita |
3 dl | vehnäjauhoja |
¾ tl | suolaa |
1 rkl | leivinjauhetta |
3 dl (150 g) | |
1 rkl | sokeria tai vaaleaa siirappia |
1 prk (200 g) | |
2 dl | |
½ dl | |
Pinnalle | |
---|---|
2 rkl | spelttihiutaleita |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.